Tre gode råd til navngivning af båd - hold navnet kort og spar ikke på champagnen
Champagneceremonien gennemgås af Danske Tursejlere: Find den dyreste champagne (inden for dit budget), ryst den godt og sprøjt indholdet ud over stævnen. Husk at tømme hele flasken! Havguderne er ikke glade for smålighed.
Skal din båd navngives?
Det er et stort øjeblik at få en ny båd, men med det følger de store spørgsmål: Skal den navngives - og i så fald, hvordan vælger man det perfekte navn? Her er lidt vejledning til din store beslutning, lyder det fra Danske Tursejlere, der deler deres råd:
Tre gode råd til navngivning
1. Hold det kort: Et enkelt ord eller to er ideelt.
2. Gør det personligt: Lad navnet afspejle dig som ejer.
3. Dobbelt betydning eller humor: Favorit navnene er dem med dobbelt betydning eller dem, der får folk til at trække på smilebåndet.
Dåbsceremonien i tre trin:
1. Saml dine kære: Inviter venner og familie og bestem din dresscode. Skal I møde op i jeres stiveste puds, eller skal det holdes mere casual?
2. Sig et par ord: Et eksempel kunne være: "Jeg navngiver dette skib (bådens navn) og ønsker, at hun må bringe glæde og held til alle, der sejler med hende."
3. Champagneceremoni: Find den dyreste champagne (inden for dit budget), ryst den godt og sprøjt indholdet ud over stævnen. Husk at tømme hele flasken! Havguderne er ikke glade for smålighed.
Herefter er båden klar til at blive nydt i fulde drag, så køb gerne to flasker champagne, så I også kan nyde noget selv.
- Skal båden omdøbes, er det en helt anden sag, der skal tages meget seriøst for at undgå Poseidons vrede, slutter Danske Tursejlere.
Kilde: Danske Tursejlere