Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
ILCA EM starter på søndag. Her ses OL-guldvinderen Rindom. Foto: Matias Capizzano

Dansk OL-udtagelse spidser til ved ILCA-EM i Athen

Både hos mændene og kvinderne skal det i næste uge afgøres, hvem der bliver Danmarks repræsentant ved OL. Det bliver afgjort under EM i Athen. Skal Anne-Marie Rindom til OL-igen? Det afgøres snart. Søndag starter EM.

Af Troels Lykke |

Udover at være et EM i sin egen ret, så er stævnet i Athen også anden del af den danske OL-kvalifikation i både ILCA 6- og 7. 

I mændenes ILCA 7 sikrede den unge Horsens-sejler Johan Schubert Danmark en nationsplads ved legene i Paris i slutningen af Januar. Det gjorde han med en flot præstation til VM, hvor han endte på en 25. plads, fortæller Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse. 

Derfor er han også sulten efter at bevise, han også skal være den danske repræsentant i klassen: 

-Det ville betyde sindssygt meget at vinde den danske udtagelse. OL har været målet helt fra starten af min karriere, så det ville være en mega fed forløsning, siger han. 

Rindom: Jeg skal have den sidste konkurrence med for at holde mig skarp

På kvindesiden i ILCA 6, den samme båd men med et mindre sejl, der har Danmark både en regerende olympisk- og verdensmester i Anne-Marie Rindom.

Hun vandt nemlig VM i starten af januar allerede inden den sidste og afgørende sejlads. Pointforspringet til konkurrenterne var så stort, at de ikke kunne nå hende, hvis bare hun gennemførte sejladsen. 

Derfor fører hun også den interne udtagelse, da vores anden stærke sejler Anna Munch sluttede på en 12. plads. 

Men for horsens-sejleren er EM stadig enormt vigtig, for hvis det lykkes hende at sikre sig billetten til OL, så har hun brug for så meget konkurrence op til OL, som hun kan få. Konkurrence bliver man nemlig skarp af, siger hun. 

- Det her er et peak-stævne for os, så uanset hvem der kommer med, så er det gode erfaringer med, hvordan man tackler presset  til et stort stævne. Det kan man ikke blive god nok til, siger hun.

Otte danske landsholdssejlere er i aktion til EM i Athen.  Første sejldag er søndag, og finaledagen er den 23. februar. 

Danske sejlere ved ILCA EM

IlCA 7:

- Johan Schubert, Horsens Sejlklub
- Nikolaj Borch, Kongelig Dansk Yachtklub
- Andreas Krabbe-Christensen, Kongelig Dansk Yachtklub
- Kenneth Frederiksen, Sønderborg Yacht Club

ILCA 6:
- Anne-Marie Rindom, Horsens Sejlklub
- Anna Munch, Egå Sejlklub
- Josephine Heegaard, Egå Sejlklub
- Helen Wolff, Hellerup sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader