Gå til hoved-indhold
Havne
Sidste år vandt Lynæs Havn konkurrencen. PR-foto

Årets Havn 2024-konkurrencen er skudt i gang af Danske Tursejlere - stem på din favorithavn

Nu kan du stemme på din favorithavn og vinde Musto-jakker og selvoppustelige redningsveste. Bag konkurrencen står Danske Tursejlere i tæt samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

17. maj åbnes der officielt for afstemningen til Årets Havn 2024. Det betyder, at alle sejlere fra hele landet kan stemme på en havn, de synes har gjort sig ekstra fortjent til den fine titel i årenes løb. Sejlerne opfordres i løbet af sommeren til at besøge nye havne og opdage deres forskellige herligheder.

Alle, der stemmer, er automatisk med i en lodtrækning om to Musto jakker og tre selvoppustelige redningsveste med eget navn.

- Gennem de 16 år, Årets Havn-konkurrencen har kørt, har vi lært en masse om de danske sejleres vaner, og hvad de lægger størst vægt på, når en ny havn skal besøges. Det er især en hyggelig stemning, personlig kontakt med havnens personale og gode faciliteter, der gør, at en havn scorer toppoint i afstemningen, forklarer Sune Abelgren Olsen, sekretariatschef i Danske Tursejlere.

Ligesom i de forgangne år er det en jury bestående af Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk, der vælger vinderen blandt de havne, som sejlerne har stemt ind som deres fem topscorer.

Et skulderklap til de mindre havne

Juryen har desuden til opgave at udvælge den havn, der skal modtage Årets Skulderklap.

En ny konkurrencekategori, der blev introduceret i 2022. Årets Skulderklap gives til en havn, som måske ikke får tusindvis af besøgende hvert år, og dermed ikke har så stor chance for at være blandet de fem største stemmeslugere, men som alligevel fortjener en anerkendelse.

Det kan eksempelvis være en speciel stemning, nye initiativer eller andet, der gør, at havnen får en stor stjerne hos sejlerne samt nogle positive kommentarer med på vejen, når der stemmes. Årets Skulderklap udpeges nemlig af juryen på baggrund af de afgivne kommentarer i afstemningen.

Kan tiltrække flere gæstesejlere

I 2023 var det Lynæs Havn, der løb med titlen som Årets Havn, blandt på grund af en flere nye tiltag, der samler sejlerne og skaber en aktiv og imødekommende havn. Årets Skulderklap gik til Dageløkke Havn på Langeland, hvor lokale ildsjæle har formået at give det søvnige fiskerleje en makeover af format med blandt andet en festival, spisested og hyggelige aktiviteter.

Det er i år 17. gang, at Årets Havn-konkurrencen afholdes, og for mange havne er den et godt incitament til at skrue ekstra meget op for den gode service og mangfoldige tiltag til havnens besøgende fra både land- og vandsiden. Titlen som Årets Havn kan ligeledes med fordel bruges i markedsføringssammenhænge, hvor den kan være med til at tiltrække endnu flere besøgende.

Vinderen af Årets Havn modtager et diplom og en kontant præmie på 10.000 kroner, mens Årets Skulderklap ligeledes belønnes med 10.000 kroner, som havnene kan bruge til nye tiltag til glæde for sejlerne.

Afstemningen løber indtil 31. oktober. Dernæst udvælger juryen en vinder, som vanen tro præsenteres på FLID’s Havnemesse i november.

Sådan udvælges Årets Havn 2024

  • Alle sejlere i hele Danmark kan stemme én gang
  • Alle deltagere opfordres til ikke at stemme ureflekteret på egen havn, men i stedet at forsøge at genkalde samtlige af sæsonens havnebesøg på den indre filmrulle
  • Alle, der afgiver en stemme, er med i lodtrækningen om to Musto-jakker med Danske Tursejlere-logo og tre selvoppustelige redningsveste med eget navn
  • En jury bestående af repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk udpeger Årets Havn blandt de fem havne, som har opnået flest stemmer i den indledende afstemning
  • Derudover udvælger juryen Årets Skulderklap, som uddeles til en havn, som ikke er nået i top-5 under afstemningen, men som alligevel har fortjent et skulderklap. Juryens valg sker på baggrund af de kommentarer, som deltagerne har angivet ved afgivelse af stemmerne
  • Præmier: Årets Havn: 10.000 kr. Årets Skulderklap: 10.000 kr

Sådan stemmer du:

Årets Havn gennem årene

 

Årets Havn

Årets Skulderklap

2008

Reersø Havn

-

2009

Dyvig Bådelaug

-

2010

Bogense Marina

-

2011

Agersø Havn

-

2012

Juelsminde Lystbådehavn

-

2013

Hundested Lystbådehavn

-

2014

Ballen Lystbådehavn, Samsø

-

2015

Kerteminde Marina

-

2016

Nyborg Marina

-

2017

Omø Havn

-

2018

Egense Lystbådehavn

-

2019

Marstal Havn

-

2020

Dyvig Bro

-

2021

Marina Minde

-

2022

Juelsminde Lystbådehavn

Brejning Lystbådehavn

2023

Lynæs Havn

Dageløkke Havn

content-loader
content-loader
content-loader