Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Alfred Dixen, tv. og Marinus Tambo gav den gas Danmark Rundt. De boede i et telt undervejs. Enkelte dage kunne de ikke foile fordi der var for lidt vind. De surfede kun om dagen. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Havnelodsen i Aarhus var også med velkomsten. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Fuld speed ind mod Aarhus. Topfarten var over 25 knob med oppakning. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Dk rundt: Trætte Alfred og Marinus i mål efter 1400 km - Lolland - Aarhus blev sidste etape - stor modtagelse

Alfred Dixen og Marinus Tambo har imponeret sejlerdanmark efter deres iQ-foil tur Danmark rundt fra Blåvand til Aarhus på 13 dage. Se Brøgger-galleri fra modtagelse, hvor bl.a. unge talenter tog imod dem i Aarhus Int. Sejlsportscenter. Sidste etape var på 183 km med burger-pause i Nyborg.

Af Troels Lykke |

Massere af mennsker tog imod Alfred Dixen og Marinus Tambo, da de kom hjem til Aarhus. De tog Danmark med storm og sejlede på åbent hav helt alene under en 14 dage rejse, hvor de kun sejlede om dagen, da de foilede Danmark rundt om styrbord.

Flere synes de var vilde og tossede fordi de tog turen her om efteråret, har de fortalt til DR. Men de viste at man faktisk kan foile på åbent hav uden følgebåd, hvis man er en dygtig elitesurfer.

Deres sidste tur Danmark rundt var fra Tårs på Lolland til Aarhus. En tur på cirka 183 km i et hug, bortset fra en burger de fik i Nyborg, oplyser fotograf Peter Brøgger, der tog imod dem hjemme i Aarhus torsdag eftermiddag, hvor surferne så slidte ud.

De havde Garmins InReach-sender med så alle viste hvor de var undervejs, men mon ikke deres forældre har været lidt nervøse og har holdt vejret, når man fx så at de pludselig stoppede undervejs mellem Bornholm og Møn fx?

Vi satte kurs mod Burgerking-skilt i Nyborg

Alfred og Marinus laver her deres sidste opdatering

Dag 13 - vi er i mål!!????

- Dagen bød på hård vind, og efter mange styrt og ustyrlige medvindsben mod Storebæltsbroen måtte vi sætte kursen mod det høje Burgerking skilt i Nyborg. Selvom folk derhjemme tvivlede på at vi ville nå hjem, lykkedes det efter 8 timer på vandet at krydse målstregen i Aarhus. Turen var på i alt 183 kilometer, og efter to dage med hård kuling fra sydøst er vi nu glade for at kunne kalde os de første til at windsurfe Danmark rundt.Tusind tak til alle, der kom og tog i mod os, da vi kom i land. Det er så fedt at se hvor mange, der har fulgt med på vores eventyr.

Video: Vi tog på Burgerking i Nyborg indtil vinden lagde sig

Video: Der var sort af mennesker, vi har aldrig fået så meget opmærksomhed

Se video fra målgang

Se hvor Alfred og Magnus foilede

Følg de to surfere: share.garmin.com/QSJRU og se deres rute og fart undervejs.

Følg også sejlerne her: www.facebook.com/alfred.dixen og her

Instagram: instagram.com/alfred_dixen/ og instagram.com/marinustambo/

Indsamlingsside: sponsor.me/Danmarkrundtwindsurf

content-loader
content-loader
content-loader