Gå til hoved-indhold
Tur
Det er denne båd som søger en skipper til at sejle over Atlanten. Foto: Thesailingfamily
Tur
Kan du hjælpe Jonas og Amalie? Foto: Thesailingfamily

Drømmer du om at krydse Atlanterhavet? Her har du muligheden - helt omkostningsfrit i en Luffe 48

Københavner-familie søger skipper og besætning til at sejle deres Luffe 48 hjem fra Puerto Rico til København. De har besluttet ikke selv at sejle den hjem, og aftalen med en skipper er lige gået i vasken.

Af Cille Rosentoft |

Amalie Holch Schmidt, 36 år, og Jonas Holch Midtgaard, 40 år, forlod sammen med deres tre børn Mynthe på ni år, Matheo på otte år og Menya på fire år København i august 2023. Efter et hårdt Atlanterhavskryds har familien besluttet, at de ikke selv vil sejle deres Luffe 48 hjem.

Derfor forlader de båden i maj og fortsætter deres rejse på land, før de i løbet af sommeren lander hjemme i København.

Et desperat ønske

Alt var planlagt, og familien har derfor booket alle flybilletter og har planlagt deres videre eventyr. Men nu har de - grundet sygdom i den nærmeste familie - fået afbud fra den skipper, der skulle sejle båden hjem i maj.

- Vi har siden januar haft en aftale med en dygtig kaptajn ved navn Richard, der har krydset Atlanterhavet tolv gange før. Han skulle sejle vores båd hjem fra Puerto Rico, San Juan, den 7. maj til Danmark og sætte sit eget hold af gaster. Hans bror er dog blevet alvorligt syg, og han har derfor måtte sige nej til opgaven, forklarer Amalie Holch Schmidt.

Sejlerparret er mildest talt desperate og efterlyser nu et crew, der er klar til at hoppe ombord og tage på eventyr i familiens Luffe 48 fra maj og et par måneder frem. Amalie og Jonas Holch betaler alle omkostninger.

- Med kun halvanden måned til at vi selv flyver videre til Peru, har vi desperat brug for én, der kan sejle båden hjem for os, og finde et passende hold gaster til at tage med.

Et gratis eventyr - og måske en drøm der endelig går i opfyldelse for dig

Amalie Holch Schmidt og Jonas Holch Midtgaard leder efter en ansvarlig og erfaren sejler, der er klar til at træde til med kort varsel. Det kan være, at du altid har drømt om at krydse Atlanterhavet, men har været usikker på, hvordan det skal planlægges.

Måske mangler du en båd, eller også har du en million andre undskyldninger.

Nu gør Amalie og Jonas Holch det nemt for dig, for sejlerparret har brug for din hjælp, og du skal ikke foretage dig meget andet end at tage fri i cirka seks uger og komme afsted på dit livs eventyr.

- Vi leder efter én, der kunne være interesseret i at sejle vores båd, Sassicaia, fra Puerto Rico til Europa og allerhelst hele vejen til Danmark, og vi tilbyder, at rejsen/krydset bliver helt omkostningsfrit, siger Amalie og Jonas Holch til Minbaad.

Tid til overlevering og gennemgang af båd

Eftersom familien har planlagt afgang til Peru den 7. maj, vil det være en fordel, hvis du kan komme til Puerto Rico den 5. maj, så I sammen med kaptajn Jonas kan gennemgå båden og sejle et par testture inden afgang, og inden du selv står med ansvaret.

Derefter er det op til dig selv, hvordan du vil planlægge turen:

- Der er ingen stram tidsplan, så hvis du vil bruge lidt tid på Azorerne, er du mere end velkommen. Hvis du vil vente på det rigtige vejr, skal du selvfølgelig også gøre det. Med andre ord; nyd turen og tag det i dit tempo, siger Amalie og Jonas Holch til Minbaad.dk.

Atlanterhavskryds i en ARC-vinder

Det er ikke en hvilken som helst båd, der kan danne ramme om dit Atlanterhavskryds. Deres Luffe 48, Sassicaia, har nemlig lige deltaget i ARC’en og er derfor gennemgået og opgraderet, så den lever op til de høje sikkerhedsstandarder, der er fastsat af ARC’en.

Båden fik derudover en flot placering og vandt sin klasse i dette års ARC.

Amalie og Jonas Holch sætter selv flere ord på:

- Derudover er det en fantastisk båd bygget til at forene æstetik med førsteklasses sejlegenskaber. Den kan nemt håndteres af to personer. Det er en smuk yacht, Luffe 48, bygget efter enkle og rene skandinaviske principper, når det er bedst. Den matcher på sin egen måde kvaliteten og performance af sydeuropæiske minimalistiske superyachts. Det ses blandt andet ved, at vi vandt vores klasse i ARC+.

Hvis det trækker i dig, og du har fået lyst til at være skipper på deres Luffe 48 allerede i maj, så send os en mail her på redaktionen til cille@rosentoft.dk - så formidler vi kontakt til Amalie Holch Schmidt og Jonas Holch Midtgaard, og I kan sætte gang i eventyret sammen.

Båden:

Luffe 48 fra 2013

Længde: 48 fod/14,75 meter

Bredde: 4 meter

Dybgang: 1,6/2,2 meter

Vægt: 10 t netto

Vandtanke: 250 liter

Diesel: 285 liter

Motor: VP D2 55

Kahytter: 3

Sejlpakke:

Nyt 3Di storsejl

Brugt 3Di selvslående fok

Ny dacron genua

Ny Code 0

Rute:

Jonas Holch sejlede med blandt andet sin far fra Hellerup til Coruna i Spanien.

Amalie Holch og de tre børn kom ombord i Spanien og derefter sejlede de til:

 • Portugal
 • Marokko
 • Gran Canaria
 • Kap Verde
 • Grenada
 • Grenadinerne
 • Saint Lucia
 • Martinique
 • Dominica
 • Antigua
 • Saint Kitts
 • Saba
 • BVI
 • USVI
content-loader
content-loader
content-loader