Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
October 16, 2024. Louis Vuitton 37th America's Cup, Race Day 4. INEOS BRITANNIA, EMIRATES TEAM NEW ZEALAND
Kapsejlads

Briterne slog tilbage i America's Cup - stilling nu 4-2 til kiwierne før fredagens to sejladser - live kl. 14

Fredag bliver uden tvivl en afgørende dag for det samlede resultat. En dag, hvor uanset stillingen efter de to løb, kan en retning eller en form for momentum meget vel blive etableret. Den der først får syv sejre vinder det 37. America's Cup i Barcelona.

Af Troels Lykke |

Efter at have scoret to sejre onsdag, signalerede britterne deres hensigt, nemlig at komme tilbage.

Første sejlads var en relativt let sejr efter, at Emirates Team New Zealand faldt af foilerne i starten, og sejladsen blev fulgt op af en kneben sejr på syv sekunder, hvor de forsvarede sig med alt, hvad de havde. En god dag for INEOS Britannia-holdet over hele linjen.

For Emirates Team New Zealand var det en dag præget af små fejl, og de kom i land med fortrydelse over ikke at have udnyttet deres positionelle fordele – især i starten i anden sejlads, hvor de blev 'rullet' af briterne kort før starten gik. Efter en grundig debriefing forventes det, at kiwierne vil komme stærkt tilbage i dag.

Alle øjne er rettet mod vejret her til morgen, og i Barcelona startede dagen køligt, mens der ud for kysten ligger en truende skybælte på horisonten.

10-13 knobs vind

Vinden kommer fra vest, og det hele afhænger af, om solen og termiske vinde kan holde skyerne væk. Hvis det sker, kan vi se en overgang til sydvest og en lovende vindstyrke på 10-13 knob.

Hvis skyerne derimod trækker ind, og vinden forbliver i vest, kan vi forvente en omskiftelig dag, da luftstrømmen vil komme ind over byen, og Montjuïc vil komme i spil. De nuværende modeller forudser 7-11 knob fra vest, men der er håb blandt de professionelle meteorologer om en forbedring, i det mindste til det første løb, før vinden måske falder en smule, fortæller Americascup.com

Vi står over for en spændende fredag på denne femte dag af Louis Vuitton 37th America's Cup Match. Fans fra både Storbritannien og New Zealand er strømmet til byen, og det er en fest af farver, glæde og den unikke spænding fra en af verdens største sportsbegivenheder. 

content-loader
content-loader
content-loader