Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Thomas Veber fortæller om sejlads på Europas floder for få penge i en 17 fods speedbåd. PR-foto
Kort Nyt
Mathilda og Thomas Veber på 17 fods speedbåd. PR-foto

Sejlads fra østrigske alper til Balkan i en 17 fods speedbåd  - foredrag på Copenhagen Boat Show i Ishøj

Når Copenhagen Boat Show starter torsdag 22. august, så er der ud over foredrag med fx Thomas Veber og hans 17 fods speedbåd, et hav af oplevelser med danmarkspremierer, nyt grej, nye og brugte både. Udstillingen er åben til og med søndag 25 august. Der er stor rabat på online-billetter.

Af Troels Lykke |

Bliv inspireret til følge dine drømme.

Lørdag og søndag i denne uge vil foredragsholder og forfatter Thomas Veber i en intim rejseberetning fortælle om i Ishøj på Copenhagen Boat Show, om hvordan han igen har skabt store oplevelser i en lille båd. Med humoristiske anekdoter og dybe refleksioner viser Thomas, at de mest mindeværdige eventyr ofte starter med en enkel idé og en lille båd.

Thomas Veber vil fortælle om sin og hans 19-årige datter Mathildas eventyrlige og udfordrende odyssé på floden Donau fra de østrigske alper til Balkan i en gammel 17 fods speedbåd, hvor de kom gennem syv lande. Foredraget kan høres lørdag d. 24 og søndag d. 25, begge dage kl. 11. Thomas Veber vil desuden kunne træffes på Danske Tursejleres stand, hvor man også kan købe hans bog ”Med strømmen til Balkan.

Mød skipperen der har krydset Atlanten to gange

Scandi 42 DS, ”Blue Dream”, kunne ses på Copenhagen Boat Show I 2021. Nu kan båden ses igen på årets udstilling, efter en fantastisk langtur, hvor den i 2022 deltog i ARC+ fra Las Palmas via Mendelo, Cap Verde til Grenada og igen krydsede Atlanten i 2023 fra Saint Martin´, via Bermuda og Azorene til Monäs i Finland.

Under udstillingen vil ”Blue Dream”s skipper være om bord og fortælle om sine oplevelser på den lange sejlads og om hvordan en båd som Scandi 42 DS kan forlænge sejlsæsonen i et nordisk klima. Scandi 42 DS er designet af danske Ulf Røgeberg og bliver bygget af finske Scandi Yachts.

Danmarkspremiere på ukrainsk RIB-båd

Den kendte leverandør af de ukrainske BRIG RIB-både, Pro-Safe, har danmarkspremiere på Patrol 7 RIB til 480.000 kr. sejlklur, fra den ukrainske producent GALA, der er et nyt brand i Pro-Safes portefølje. Det sker i fuld forståelse med BRIG.

GALAs RIB-både henvender sig især til markedet for arbejdsbåde og robuste RIB-både. De adskiller sig fra traditionelle RIB-både ved at have et skrog bygget i aluminium med en særlig overfladebehandling, der giver en høj kvalitet. I Danmark er BRIGs RIB-både mest kendt for deres luksuslinje, så de to ukrainske mærker supplerer hinanden fint, lyder det i en pressemeddelelse.

”Vi ser frem til at bygge et stærkt forhandlernetværk i Danmark og vise dette spændende ukrainske produkt frem til både slutbrugere og forhandlere i de kommende måneder”, fortæller Søren West, indehaver af Pro-Safe.

Køb billet på nettet

Der er entre for at komme ind til udstillingen, og det er billigst at købe billetten på www.copenhagenboatshow.com. Her koster det 80 kr plus gebyr for en endagsbillet, mens billetten koster 130 kr., hvis man køber den ved indgangen. Man kan følge Copenhagen Boat Show på Facebook og Instagram.

 

content-loader
content-loader
content-loader