Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Jeg vil sige, det var mere som Paris-Dakar, fordi Formel 1 kører på virkelig flade overflader - sandsynligvis som at lave Paris- Dakar i en Formel 1-bil!, siger en af rorsmændene fra træningsdagen i Jeddah. Foto: Alinghi Redbull Racing
Kapsejlads
Kapsejlads

Alinghi Redbulls træningsbåd AC 40 i America's Cup fandt grænsen i voldsomt næsedyk i Det Røde Hav

Træningstur var kort for Alinghi Red Bull Racing, ud for deres tjekkede vintertræningsbase i Obhur Creek i Jeddah. AC 40eren blev slæbt ud, vel vidende, at det ville være på grænsen. 26. september starter Challenger-serien i America's Cup i Barcelona. Selve cuppen er i oktober i AC 75ere.

Af Troels Lykke |

Alinghi Redbull Racing tog på vandet i deres to AC 40ere ved Det Røde Hav. På den ene båd var rorsmændene Dean Barker og Maxime Bachelin på den 'Røde' båd og Arnaud Psarofaghis og Nicolas Charbonnier på den 'Sorte' båd.

Kraftige vindpust gav næsten øjeblikkeligt problemer for den tidligere America's Cup-vinder, kiwien Dean Barker og Bachelin, der løb ind i et dramatisk næsedyk, der ødelagde grej på båden. Heldigvis kom ingen til skade, men det gav en hård lektion om, at AC40'eren, har grænser, selv for de allerbedste foilende sejlere i verden.

Efter styrtet blev AC 40eren bugseret tilbage til basen i Jeddah. Den anden besætning med Psarofaghis og Charbonnier blev og sejlede pænt igennem i en spændende, men kort session i modvind og modvind,

Med foils overhaler AC 40eren når vinden er på over 20 knob.

Pustene var problemet

Efterfølgende talte Nico Charbonnier dagen op med at sige:

- Ja, vi gik ud, vinden tiltog virkelig hurtigt, vi havde fra 18-23 knobs brise - hvilket ikke var problemet - problemet var vindpust, der byggede rigtig hurtigt op, så vi måtte aflyse den oprindelige plan var at sejle tre løb i dag, men desværre kæntrede 40-1 (AC40-4) så vi kunne ikke gå igennem programmet, men det ville have været marginalt, jeg tror ikke vi ville have været i stand til at nå den fulde planlægning i dag, lød det ra rorsmanden til America's Cup-hjemmesiden.

Var som at køre Paris- Dakar i en Formel 1-bil

På spørgsmålet om, hvorvidt det var værd at gå ud med træningsbådene, var Nico utvetydig:

- Ja, selvfølgelig var det det, hvert hold gør America's Cup for at finde grænsen, og vi skal presse så hårdt som muligt for at finde grænsen. Dagens grænse var ikke vinden, det var bølgerne. Det var bestemt værd at prøve og give det en chance. Vi kunne sejle lidt med 40-2 (AC40-7), så vi har stadig meget at lære i dag, så det er vi rigtig glade for.

Nico spurgt, om det var "så tæt på Formel 1 på vandet", og han svarede:

- Jeg vil sige, det var mere som Paris-Dakar, fordi Formel 1 kører på virkelig flade overflader - sandsynligvis som at lave Paris- Dakar i en Formel 1-bil!

Sådan sejles America's Cup 2024 i Barcelona i AC 75

August PRELIMINARY REGATTA

August - September i AC 75

CHALLENGER SELECTION SERIES

26 sep - 16 oct

YOUTH AND PUIG WOMEN’S AMERICA'S CUP i AC 40

12 - 20 october

37TH AMERICA’S CUP MATCH i AC 75

Senest er Frankrig kommet med et hold. Se mere www.americascup.com/teams

www.americascup.com 

 

content-loader
content-loader
content-loader