Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De seneste to udgaver af legene har dog blot budt på to medaljer - begge til Anne-Marie Rindom - og det har fået Team Danmark til at betragte Dansk Sejlunion med et andet blik. Foto: Peter Brøgger

Hårdere vilkår for Team Danmarks støttekoncept til bl.a. sejlsporten - proces med ny aftale sat i gang

Dansk Sejlunions Elite- og Talentafdeling har på et seminar i denne uge taget første spadestik til den kommende Team Danmark støtteaftale. Dansk Sejlunions status som verdensklasseforbund i Team Danmark regi er i fare og det kan koste støttekroner frem mod OL i Los Angeles.

 

Af Troels Lykke |

Team Danmarks nye støttekoncept ændrer vilkårene for elitearbejdet i dansk idræt, herunder også for sejlsporten.

Derfor har Dansk Sejlunion nu taget hul på diskussionen om en ny elite- og talentstrategi samt masterplan for den kommende støtteperiode frem mod OL2028. En plan, der forventeligt bliver med justeringer i forhold til den forrige. Det siger Anders Kristensen, Dansk Sejlunions direktør.

– Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at når støtten fra Team Danmark bliver smallere, har det konsekvenser for den måde, vi organiserer os på. Det stiller os over for nye udfordringer som forbund, som vi er nødt til at finde løsninger på, siger han og fortsætter:

– Men vi har en god dialog med Team Danmark, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi får enderne til at mødes. Sejlsport er stolt sport, der har vundet mange OL-medaljer til Danmark. Det er jeg sikker på, vi vil blive ved med.

Midlertidig organisation på plads med kollektiv ledelse

På et seminar i denne uge tog lands- og centertrænere sammen med Dansk Sejlunions ledelse derfor hul på arbejdet med at omsætte Team Danmarks nye støttekoncept og indledt processen frem mod en kommende aftale.

Samtidig er en midlertidig organisation på plads efter opsigelsen af samarbejdet med sportschef Thomas Jacobsen tidligere på måneden.

Frem til en ny strategi ligger klar til foråret vil processen forløbe uden en sportschef. I stedet vil trænergruppen udgøre den kollektiv sportslige ledelse og referere til direktøren.

content-loader
content-loader
content-loader