Gå til hoved-indhold
Tur
August bag roret. Privatfoto

Morfar og barnebarn planlægger sejltur til Fransk Polynesien

Frank Børlum Petersen og hans barnebarn August er vant til at opleve og rejse sammen. Nu drømmer de om at begive sig på nyt og dybt vand - nemlig mod et eventyr i Fransk Polynesien. Først venter dog en ferie i Danmark på gastebåd i uge 28 - vil du have makkerparret ombord?

Af Cille Rosentoft |

I sidste uge faldt Minbaad.dk over et opslag fra Frank Børlum Petersen på 67 år fra Hammel, som søger en båd i uge 28. Her vil han nemlig gerne ombord som gast sammen med sit barnebarn August på 10 år. 

De to er rejsemakkere og har de sidste tre år rejst sammen en uge i hver sommerferie.

Det store mål: Hele familien til Fransk Polynesien

Frank Børlum Petersen er arkitekt med egen virksomhed, og August går i 4. klasse i Ry, hvor han også bor med sin familie.

Både August og Frank er erfarne eventyrere, og de har begge rejst meget og oplevet store dele af verden. Frank har indtil videre besøgt 80 lande og August omkring 15 lande. August har også sammen med sin familie boet i New Zealand i tre år.

- Hele familien har rejst overalt på kloden, det er ligesom, vi er født med et pas i baglommen og skal afsted. Derfor skete der også det en sommerdag, hvor August var med mig på Bornholm for et par år siden, hvor vi så en katamaran i en lystbådehavn, og så sagde jeg “August vil du med på sejltur til Fransk Polynesien?”, fortæller Frank Børlum Petersen.

Derefter lagde de planen, og nu er der afgang mod Fransk Polynesien i 2025.

Tre års sommer-sejler-planer

Deres tur til Fransk Polynesien er en del af en større plan, der starter med en uge på en båd i Danmark i uge 28 i år og afsluttes med en måned på en båd et sted i verden med hele familien i 2026.

- I 2025 har vi så planlagt vores fire ugers tur til Fransk Polynesien og håber på at finde en båd med en besætning, der har lyst til en gammel og en ung gast. Vi er åbne for, hvor vi skal hen, men gerne med gode oplevelser og måske med mulighed for at tage dykkercertifikat.

- I 2026 har vi så planlagt at vise det hele til vores familie på 10 (Frank og hans kone Inger, samt deres to børn, svigerbørn og fire børnebørn, red.) i fire uger. Her vil vi gerne alle med på en båd med nogle, der kan sejle og vise os rundt på samme gast-betingelser. En aktiv ferie, hvor vi tager del i alle gøremål, ingen af os kan nemlig lide at stå eller ligge stille, fortæller Frank Børlum Petersen.

Ingen af planerne er på plads endnu, men mon ikke Frank og August bliver mere og mere skarpe på, hvad de søger og hvilken type båd de vil ombord på efterhånden, som de får en fod ind i denne sejlerverden. 

Vil du have Frank og August med i uge 28?

Morfar Frank og hans barnebarn August på 10 år leder nu efter en båd i uge 28. De er ikke bange for at deltage i livet ombord og er vant til at tage fat. Både Frank og August lever et aktivt liv og keder sig sjældent.

- Vi er klar på opgaver og hjælper gerne til, uanset om det er madlavning, oprydning eller andet. Vi er ikke bange for at tage vores tørn, fortæller Frank Børlum Petersen og uddyber:

- Vi har det altid hyggeligt, også når vi er lidt pressede og ikke alt går, som det skal. Som når en bil eksempelvis bryder sammen på en ødegård. Derfor er jeg sikker på, at vi vil være hyggelige at have med på en sejltur, afslutter Frank Børlum Petersen.

Ingen af dem har den store sejlererfaring, men de har før været på havet uden at opleve søsyge.

Har du en båd og kunne du tænke dig at have Frank og August med ombord, så send en mail til os her på redaktionen på cille@rosentoft.dk – så formidler vi kontakt til de to eventyrere.

content-loader
content-loader
content-loader