Gå til hoved-indhold
Udstyr
Det ti mand store team, der til daglig arbejder i Searine. Foto: Searine

Searine modtager tocifret millioninvestering - skal revolutionere sejlsporten med fx 360 graders drejelig propel

Humøret er højt hos Searine i Roskilde, der netop har sikret sig en større investering. Virksomheden forventer at komme på markedet i løbet af 2025. Searines elektriske system omfatter bl.a. en 360-graders drejelig propel, hvilket gør manøvrering af båden enklere.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Searine, en Roskilde-baseret virksomhed dedikeret til at redefinere elektrisk motorsejlads gennem innovativ teknologi, annoncerer i dag, mandag, en betydningsfuld tocifret millioninvestering. 

Investeringen vil blive anvendt til at videreudvikle og markedsføre Searines banebrydende elektriske sejlsystem, som indeholder en kombination af funktioner, der ikke er set tidligere.

Se Searine-produkter her

Bæredygtig og digital fremtid

Grundlagt af sejleren og iværksætteren, Anders Hovmøller, har Searine arbejdet målrettet på at udvikle et sejlsystem, der ikke kun revolutionerer sejladsens effektivitet, men også bidrager til en mere bæredygtig og digital fremtid til søs. 

Den nye investering kommer fra den nyligt tiltrådte bestyrelsesformand Jacob Jelsing, der selv er passioneret sejler. Jelsing tilslutter sig dermed den anden investor i virksomheden, Kim Madsen, der til dagligt er virksomhedsejer, og som ligeledes deler interessen for sejlads. 

I dag huser Searine ti medarbejdere og forventes at komme på markedet i løbet af 2025.

- Jeg har et stort ønske om at hjælpe og assistere de ildsjæle og firmaer, som arbejder for en mere bæredygtig fremtid. Og det gør Searine. Derudover er det en personlig sag, som jeg brænder dybt for, forklarer Jacob Jelsing i en pressemeddelelse og uddyber:

- Som sejler, havbiolog, og klimaaktivist piner det mig at se en sejlindustri, hvor mere end 99 procent af flåden er drevet med fossile brændstoffer. Searines system tilbyder også en række unikke funktioner, som jeg mener vil kunne revolutionere sejlindustrien og forbedre sejloplevelsen markant.

Enkle havnemanøvrer

Searines elektriske sejlsystem er en unik kombination af teknologi, der omfatter en 360-graders drejelig propel, hvilket gør manøvrering af båden enklere, især under havneindgange. 

Udover dette muliggør systemet genopladning ved hjælp af propellen, og dets AI-styrede system kan assistere med ruteplanlægning i forhold til vejrforhold, afstand, opladning og trafik. 

Den innovative teknologi forbedrer ikke kun sejladsens effektivitet og rækkevidde, men også dens bæredygtighed.

Ved at vælge Searines sejlsystem kan CO2-udledningen reduceres dramatisk sammenlignet med traditionelle dieselmotorer. Ved opladning i havnen er udledningen, ifølge Searine, estimeret til 106 gram

CO2 per sømil i en sejlbåd på omkring 40 fod ved 6 knob i vindstille omgivelser mod 1.400 gram i en dieseldrevet motor.

Begrænset udledning

Ved brug af hydrogeneration (opladning gennem propellen) under sejladsen kan udledningen i princippet elimineres helt, hvilket markerer et betydeligt skift mod bæredygtig sejlads, forklarer Searine:

- Med Jacob på holdet styrker vi Searines kapitalforhold og bestyrelsesfunktion betydeligt, og vi kan fordele opgaverne mere effektivt imellem flere hænder, påpeger Kim Madsen og fortsætter:

- På den måde vil vi hurtigere kunne komme i vandet og være med til at vise vejen inden for maritim innovation mod en mere bæredygtig og effektiv fremtid til søs.

Et afgørende skridt

At den nye investering sætter skub i virksomhedens udvikling vækker ikke overraskende begejstring hos manden i direktørstolen:

- Denne investering markerer et afgørende skridt fremad og vil accelerere vores virksomhed. Jeg er glad og stolt over at have to så erfarne sejlere og forretningsmænd med ombord, som med deres specialiserede viden vil kunne hjælpe virksomheden hurtigt fremad og hermed fremskynde udviklingen til gavn for klimaet, havmiljøet og sejlerne, understreger Anders Hovmøller, grundlægger og administrerende direktør for Searine.

Læs mere: searine.com/product/

Parterne i aftalen:

Searine:
Searine A/S er en dansk virksomhed dedikeret til at omdefinere sejladsen gennem banebrydende teknologi. Med fokus på innovation og bæredygtighed arbejder Searine på at levere fremtidens sejldrev, der ikke kun forbedrer effektiviteten, men også bidrager til at bevare havmiljøet. Vinder af Roskilde Erhvervspris 2023. 

Jacob Jelsing:
Passioneret sejler, uddannet havbiolog og medstifter af den børsnoterede biotekvirksomhed Gubra A/S samt stifter af holdingselskabet Change Ventures, som har investeret i Searine. Målet med Change Ventures er at tilbyde risikovillig kapital til grønne startups og bæredygtige virksomheder, der arbejder med projekter, som kan skabe forandringer i samfundet.

Kim Madsen:
Sejlinteresseret, miljøinteresseret og stifter samt CEO hos Momentum Energy Group A/S, der er en international udvikler, forvalter og investor indenfor vind- og solenergi med hovedsæde i Roskilde. Momentum blev grundlagt I 2005 og har over de senere år gennemgået en hastig udvikling til i dag at være en af de største og hurtigst vækstende ejere og forvaltere af især vindmøller, men også solprojekter.

content-loader
content-loader
content-loader