Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lørdag 28. september starter sejlerne dagen med en fælles beach clean, hvor alle deltagere og tilskuere er inviteret til at gøre en forskel for naturen, inden mesterskabet skydes i gang. Foto: Peter Brøgger

60 Hobie Cat 16 forventes til DM på Thurø - miljø er i fokus - sejlerne starter med fælles beach clean

Med international deltagelse bliver årets DM ikke alene med kamp til stregen, men også det største Hobie 16 DM i dette årtusinde med mere end 60 deltagere. Men vigtigst er, at der i år er et helt særligt tema i fokus: miljøet, fortæller medieansvarlig Julie Aas Dam.

Af Troels Lykke |

Den 28.-29. september 2024 bliver Smørmosen på Thurø centrum for spænding og fart, når det danske mesterskab i Hobie 16 sejlads løber af stablen. 

Med international deltagelse bliver årets DM ikke alene med kamp til stregen, men også det største Hobie 16 DM i dette årtusinde med mere end 60 deltagere. Men vigtigst er, at der i år er et helt særligt tema i fokus: miljøet.

Renser stranden

- Lørdag den 28. september kl. 09.30 starter vi dagen med en fælles beach clean, hvor alle deltagere og tilskuere er inviteret til at gøre en forskel for naturen, inden mesterskabet skydes i gang, lyder det fra medieansvarlig Julie Aas Dam

Alle er meget velkommen til at deltage i beach clean og efterfølgende opleve stemningen, når de farverige Hobie 16 katamaraner går i vandet ud fra stranden i Smørmosen og ræset skydes i gang.

- Vi ønsker at kombinere vores kærlighed til sejlads med en indsats for miljøet. Ved at starte mesterskabet med en beach clean håber vi at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at passe på vores natur - både til lands og til vands. Vi sejler på vindkraften, og efterlader derfor et minimalt miljøaftryk, men vi vil rigtig gerne tage skridtet videre og efterlade et positivt aftryk, udtaler arrangørerne.

Mesterskabet afholdes ved Smørmosen, 5700 Svendborg, og vi håber at se både lokale og tilrejsende gæster samt pressen til en weekend fyldt med action på vandet og en fælles indsats for miljøet.

Tak til 

Arrangementet er gjort muligt takket være vores generøse sponsorer: Karvil (Svendborg), HF Industri & Marine, Middelfarts Sparekasse (Svendborg), SEAF (Sydfyns Elsforsingis Almennyttige Fond) og Svendborg Event. Deres støtte har været afgørende for at kunne afholde et arrangement af denne størrelse og betydning.

content-loader
content-loader
content-loader