Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 56 meter superyacht ligger på 50 meter vand nu.
Kort Nyt

Tre sejlere fundet døde efter 56 meter lang superyacht sank ved Sicilien - fire savnes fortsat - luger og klapper var åbne

184 fods Bayesian med 72 meter høj mast, der lå for anker, sank tidligt mandag morgen på 50 meters dybde, i en voldsom storm ud for Sicilien. Der var 22 personer ombord og 15 blev reddet, skriver Eb.dk. Nu kommer det frem at luger og klapper var åbne, så vandet kunne fosse ind. Opdateret 24.8.

Af Troels Lykke |

To personer er fundet døde i den luksusyacht, der mandag sank ud for Sicilien.  Det oplyser nyhedsbureauet Reuters onsdag eftermiddag. 

De to døde er det andet og tredje offer for ulykken. Tidligere blev bådens kok også fundet død. 

Blandt de savnede er en britisk tech-milliardær ved navn Mike Lynch og hans 18-årige datter, fortæller dr.dk

Lynch er ifølge BBC kendt som 'Storbritanniens Bill Gates'. Hans kone var blandt dem, som blev reddet i sikkerhed.

Luksusyachten Bayesian, der vejer 470 ton, sank tidligt mandag morgen i en voldsom storm ud for Porticello-kysten på Sicilien, skriver Ekstrabladet.

Fire savnes stadig

Der var 22 personer ombord på alu-båden, og 15 blev reddet. Nu er i alt tre personer fundet døde. Fire er fortsat savnet.

Dykkere har haft svært ved at komme ind i vraget, som blev fundet liggende sidelæns på havbunden i omkring 50 meters dybde. 

De personer, der fortsat ikke er fundet, lå formentlig og sov i deres kahytter, da en kraftig skypumpe ramte skibet, mens det lå for anker 700 meter fra Siciliens kyst. 

Luger og klapper var åbne pga. 33 graders varme

Ud over et intenst uvejr, var der også nogle menneskelige omstændigheder, der formentlig forværrede situationen ved superyachtens forlis.

Dagen før katastrofen blev der registreret op til 33 grader. På grund af det varme vejr stod både luger og døre åbne, da den kraftige vind fik båden til at kæntre.

Redaktør på magasinet Sailing Today, Sam Jefferson, forklarer til BBC, at de åbne luger og døre fik skibet til at tage ekstra meget vand ind, hvilket bidrog til, at skibet gik til grunde, fortæller TV 2, der også fortæller om vejret under ulykken

Samtidig pointerer han, at masten på skibet var så stor, at det i sig selv virkede som et sejl, hvilket gjorde, at skibet var ekstra udsat for den kraftige vind.

18-årig kvinde fundet

Dykkere har i fredag fundet endnu et lig i skibsvraget godt 50 meter under havets overflade, efter en luksusyacht kæntrede ud for Siciliens kyst tidligere på ugen.

Det oplyser den italienske kystvagt til Sky News.

Der er formentlig tale om en 18-årig kvinde, der var datter til den britiske milliardær, hvis lig i går blev bjærget sammen med flere andre døde, skriver det britiske medie.

Datteren er den sidste af de seks savnede efter forliset, men ligets indentitet er endnu ikke officielt bekræftet.

Kystvagten har haft meget vanskeligt ved at finde de døde i den sunkne yacht, siger talsperson Vincenzo Zagarola, der sammenligner det med at lede i en 18 etagers bygning fuld af vand, fortæller dr.dk

Bayesian blev bygget af det italienske skibsværft Perini Navi i 2008 og blev sidst ombygget i 2020.

BBC forklarer om tornado der angreb superyachten

Kilde. eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader