Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Branden i Assens opstod ved et uheld i forbindelse med, at den 67-årige var i færd med at lave kaffe med en spritkoger på sin Granada 27. Det tog brandvæsnet 20 minutter at slukke branden på båden. Privatfoto

Da Steen Arboe ville lave kaffe på spritkoger, brændte båden ned - nu kommer 67-årig sejler måske ikke jorden rundt

Steen Arboe mistede alt, hvad han ejede og sin store drøm, da hans båd, en Granada 27, gik op i flammer på land i Assens. Han boede i båden, og han forsøger nu at forstå, at alt, hvad han havde, er brændt. En indsamling er nu i gang. Pt. er 20.000 kr. indsamlet. Støt sejleren via MobilePay.

Af Troels Lykke |

- Det eneste, jeg har tilbage, er det tøj, jeg har på, fortæller Steen Arboe til Fyens Stiftstidende.

Uheldet skete torsdag den 16. maj i sidste uge, hvor sejlbådens top brændte af. En båd, han ville sejle jorden rundt i.

Oppe i båden lå penge, uldtrøjer, tæpper, piber og de tre guitarer. Den ene, en håndbygget Oscar Schmidt. Steen Arboe forsøgte at redde, hvad han kunne, herunder en af guitarerne. Men forgæves. Den ligger brændt tilbage på græsset.

Var ved at lave kaffe på spritkoger

Branden opstod, da Steen Arboe, som han har gjort tusindvis af gange før, var ved at lave kaffe på sin spritkoger.

Han ville hælde lidt ekstra sprit på, da blusset så ud til at være gået ud. Men tilbageværende gløder gjorde, at spritten nærmest eksploderede.

- Hvor har jeg været dum og ødelagt det for mig selv. Til at begynde med smed jeg trøjer og tæpper på ilden for at inddæmme den, fortæller Steen Arboe til avisen.

Hjælp strømmer ind

Men siden er hjælpen strømmet ind til Steen Arboe, der tilsyneladende ikke har en kaskoforsikring på sin båd.

Torsdag formiddag brændte båden, der stod på land på marinaen i Assens. Den båd, hvor Steen Arboe boede og havde alle sine ejendele, og den båd, som han havde drømt om at sejle jorden rundt i. En historie, han delte med Fyens Stiftstidende.

Det fik flere til at reagere. En af dem er Bo Eriksen. Da historien om den brændte både nåede ham, tog han affære.

- Jeg kender overhovedet ikke Steen, men da jeg læste historien, fik jeg så skrækkeligt ondt af ham. Han har ingenting, og han har spinket og sparet for at kunne betale afdragene på sin båd, fortæller Bo Eriksen, der er direktør på Kiilto i Assens.

Han vil derfor forsøge at starte en indsamling, der skal skaffe Steen Arboe en ny båd. Selv har Bo Eriksen lagt 1000 kroner i kassen i håb om, at flere vil være med.

- Det er ligegyldigt, om folk kan give 50 eller 100 kroner. Det er, hvad folk kan formå. Mange bække små gør en stor å. Jeg håber, at dem, der har muligheden, vil give lidt af sig selv og give lidt af det, de har til at hjælpe sådan en mand.

Købte fornødenheder ind

Allerede samme dag, som branden fortærede båden og Steen Arboes langtursdrømme, valgte Hans Peter Skov Hansen at tage i Harald Nyborg, Røde Kors og Rema 1000 for at købe de vigtigste fornødenheder til Steen Arboe.

Af egen lomme købte Hans Peter Skov Hansen blandt andet et telt, liggeunderlag, sovepose, gasblus, gasflaske, gryder, en pande, tøj og en indkøbspose med mad.

- Han fik tårer i øjnene. Han blev helt stille, da han fik det, fordi han var slet ikke forberedt på det, fortæller Hans Peter Skov Hansen.

Se billeder fra Fyens Stiftstidende fra den voldsomme brand den 16. maj i Assens, hvor nabobåden også fik skader. Røgen kunne ses selv langt fra havnen.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Du kan støtte sejleren via MobilePay 61611237, oplyser Bo Eriksen til Minbaad.dk. Han står for indsamlingen. Kl. 16.00 tirsdag den 21. maj er der samlet 20.000 kr. ind til Steen Arboe.

content-loader
content-loader
content-loader