Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov jagter en OL-billet i franske Hyeres. Foto: Peter Brøgger

Last Chance Regatta: De danske sejlere kæmper om de sidste OL-billetter - Natacha og Mathias i front

Nacra 17-teamet med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov har lagt sig i spidsen for det sidste kvalifikationsstævne frem mod OL i Paris, mens windsurfer Lærke Buhl-Hansen kæmper længere nede på scoretavlen. Rindom ude med skade.

Af Sara Sulkjær Hansen |

'Last Chance Regatta'.

Sådan betegner det danske sejlerlandshold French Olympic Week, der er sejlernes sidste chance for at sikre sig én af de eftertragtede nationspladser ved sommerens olympiske lege. 

 

Sejlerlandsholdet er derfor rykket til Hyeres, Frankrig, hvor French Olympic Week blev skudt i gang søndag med sejladser for enkelte klasser - og hvor Danmark skal forsøge at sikre sig en OL-billet i Nacra 17 og windsurf/kvinder.

Under stævnet er klasserne for første gang inddelt i to fleets. Et med 'qualified nations' - de nationer, der allerede er kvalificeret til OL, og et med de nationer der fortsat kæmper om den gyldne billet.

Særligt Nacra-teamet med Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov er kommet godt fra start. Med serien 3-1-1 ligger de i øjeblikket på en samlet førsteplads efter gårsdagens sejladser. De skal slutte i top-3 for at sikre sig OL-billetten.

Kampgejst i top

IQ Foil-træner Marie Thusgaard er på vandet med OL-sejleren fra 2020 Lærke Buhl-Hansen. For at sikre sig billetten skal windsurferen slutte i top-5, når sidste sejlads er sejlet. I øjeblikket ligger Buhl-Hansen samlet 8’er efter gårsdagens første sejladser.

Hos windsurferne giver en top-10 placering i Opening Series adgang til den afgørende Medal Series, hvor der sejles efter konceptet ’winner takes all’.

På finaledagen sejler nummer 4-10 således kvartfinale, hvor de to bedste går videre til semifinalen. Her møder de nummer 2 og 3 fra Opening Series. De to bedste fra denne sejlads går videre til finalen, hvor de møder vinderen af Opening Series.

Derfor er der naturligvis incitament til slutte Opening Series i top-3, da man derved er sikret en OL-billet, forklarer Marie Thusgaard i en pressemeddelelse:

- Vi ser frem til at komme ud og sejle en masse ræs og give den gas på vandet. Kampgejsten er i top, og vi giver den alt i denne sidste OL-kvalifikation, understreger Marie Thusgaard, der selv deltog i OL i Japan i 49erFX.

Rindom ude med skade

Hos ILCA 6 har Anne-Marie Rindom desværre været nødsaget til at trække sig fra stævnet efter en akutopstået skade.

Et overbelastet håndled, der har brug for ro i den næste uges tid, gør, at sejleren er nødt til at blive på land:

– Det er selvfølgelig lidt af et chok, at jeg ikke kan sejle med i denne uge, men OL-forberedelsen er det vigtigste. Med ro er prognosen god, så jeg er ikke nervøs på den længere bane, forklarer hun.

Følg med i sejladserne på tracking her og se resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader