Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Hvis Line Markert opnår valg til bestyrelsen i World Sailing, vil hun være nødsaget til at træde tilbage som formand for Dansk Sejlunion senest seks uger inden generalforsamlingen. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunions formand Line Markert vil være Vice President i World Sailings bestyrelse

Når World Sailing til november skal sammensætte en ny bestyrelse, bliver det med Dansk Sejlunions formand, advokat Line Markert, på stemmesedlen. – En post i World Sailings bestyrelse er en unik mulighed for at bidrage til den globale udvikling af sejlsport. I Danmark og i Norden, siger hun.

Af Troels Lykke |

Line Markert har netop meldt sit kandidatur til en af de syv poster som Vice President for det internationale sejlforbunds bestyrelse.

Bestyrelsen er World Sailings mest indflydelsesrige politiske organ, hvor de væsentligste beslutninger om udviklinger af fremtidens internationale sejlsport træffes. En udvikling, Dansk Sejlunion ønsker at præge med Line Markert som anker.

– Hvis man har overskuddet og noget på hjertet, synes jeg også, man har en pligt til at bidrage til fællesskabet og udviklingen. Efter knap otte år som formand for Dansk Sejlunion har jeg desuden en del erfaring at tage med ind i maskinrummet og et blik for, hvordan beslutninger truffet i World Sailing påvirker de nationale medlemsorganisationer, siger Line Markert om sit kandidatur.

En 'nordisk' tilgang til arbejdet

Hun understreger samtidig vigtigheden af at få indflydelse de centrale steder og at repræsentere de nordiske værdier i World Sailing.

– En post i World Sailings bestyrelse er en unik mulighed for at bidrage til den globale udvikling af sejlsport. I Danmark og i Norden har vi en åben og inkluderende tilgang til både sporten og det politiske arbejde, og de værdier og perspektiver ønsker jeg at tage med ind i det internationale arbejde, forklarer hun i en pressemeddelse fra Dansk Sejlunion.

Det gælder både i forhold til implementeringen af den nye governance reform, den olympiske strategi samt arbejdet med at gøre sejlsporten kendt og elsket.

– Jeg går til valg på ønsket om at sikre, at vi fortsætter med at finde nye måder at inspirere folk til at blive aktive i sejlsportens fællesskab – som sejlere, trænere, officials eller på anden måde frivillige. 'Den sædvanlige måde' at gøre tingene på skal udfordres af nye ideer, innovation og udvikling, siger hun og fortsætter:

– Samtidig mener jeg også, at vi bør se på, hvordan den olympiske strategi i højere grad kan gå hånd-i-hånd med de nationale medlemsorganisationers mulighed for at søge kommercielle aktiviteter. Som formand for Dansk Sejlunion ved jeg, hvor stor betydning økonomi og partnerskaber har for at kunne indfri ambitionerne om at få flere på vandet.

Mulighed for indflydelse er nu

Hvis Line Markert opnår valg til bestyrelsen, vil hun være nødsaget til at træde tilbage som formand for Dansk Sejlunion senest seks uger inden generalforsamlingen.

– Jeg havde selvfølgelig håbet at kunne gøre mit virke i Dansk Sejlunion færdigt som planlagt, og det ærgrer mig, at jeg i så fald er nødsaget til at stoppe som formand før tid. Men valg til bestyrelsen finder kun sted hvert fjerde år, og nogle gange er man nødt til at gribe de muligheder, der opstår, hvis man som sejlsportsnation ønsker indflydelse på beslutningerne.

Valget til World Sailings bestyrelse finder sted til World Sailings generalforsamling, der afholdes den 9. november 2024. Der skal vælges en præsident og syv vice-præsidenter.

I henhold til World Sailings governance struktur er der vedtægtsmæssige krav om kønsrepræsentation i bestyrelsen. Da alle kandidater til præsidentposten er mænd, skal sammensætningen af vicepræsidenterne være tre mandlige vicepræsidenter og fire kvindelige vicepræsidenter.

Med fem kvinder på valg til de fire poster vil der være kampvalg til pladserne.

Kandidater

Præsidentkandidater

Quanhai Li (CHN)
Rodion Luka (UKR)
Ben Remocker (CAN)
Philippe Rogge (BEL)
Vice-Præsidentkandidater

Duriye Özlem Akdurak (TUR)
Jo Aleh (NZL)
Philip Baum (RSA)
Daniel Belcher (AUS)
Tomasz Chamera (POL)
Timo Haß (Hass) (GER)
Gonzalo Heredia ( ARG)
Ulfur Hrobjartsson (ISL)
Beatriz González Luna (MEX)
Line Markert (DEN)
Josep Pla Maronda (AND)
Yann Rocherieux (FRA)
Cory Sertl (USA)
Malav Shroff (IND)

content-loader
content-loader
content-loader