Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er 200 nye og brugte både, der kan opleves i Ishøj. PR-foto

Fire dages sejlerfest starter i dag i Ishøj med Copenhagen Boat Show med 200 nye og brugte både

I dag torsdag åbner Copenhagen Boat Show for fire dages sejlerfest med alt fra den mindste sjækkel til en 65 fods motoryacht. Det sker kl. 12 med åbningstaler af Ishøjs borgmester Merete Amdisen og formanden for Skib og Båd, Dirch Petersen. Alle stande og bådpladser på udstillingen er udsolgt.

Af Troels Lykke |

I alt 79 udstillere og knap 200 både venter på at byde festens gæster velkommen. Der er også flere ølboder og restaurant Address serverer sandwichs i udstillingsteltet, som det hører sig til ved en sejlerfest.

Odysse fra Alperne til Balkan

Foruden at møde gamle sejlervenner, så kan man også gå i udstillingsteltet og høre inspirerende foredrag af erfarne sejlere. Den kendte sejler, foredragsholder og forfatter Thomas Veber fortæller i en intim rejseberetning, hvordan han skaber store oplevelser i en lille båd. Mere specifikt om en odysse ad floderne fra Alperne til Balkan, sammen med sin 19-årige datter i en 17 fods båd. 

Om at sejle singlehand fra første færd

På Instagram har Sheisthecaptain mange følger. Hun vil fortælle om at være singlehand helt fra starten af sin sejlerkarriere. Om hvordan hun uden nogen sejlererfaring købte sin første båd.

Og skulle lære at sejle, og endda singlehanded fra første færd, og om at skifte fra at sejle singlehand i en 27 fods båd til en båd på 47 fod. Hun vil fortælle om at nørde, fare vild og finde ind til det allervigtigste – sin mavefornemmelse. Og om at turde lidt mere, drømme lidt større, og hver dag tage lidt længere skridt.

På tur gennem Rødehavet og Suezkanalen

Langturssejleren Troels Bækholm vil fortælle om en sejltur fra Sri Lanka til Kreta på ca. 4.500 sømil. En tur der bragte den lille besætning gennem Rødehavet, som af mange sejlere betragtes som et af verdens farligste farvande.

Troels vil give tilhørerne et indblik i, hvordan de internationale styrker håndterer den sejlbåds trafik, der trods alt begiver sig igennem dette farvand. Hvilke forholdsregler, man tager som en lille båd på tur og hvilke skøre oplevelser man støder på.

Søspejder lærer børnene spejdertricks

Claes og Fribytterne Sø er en spejdergruppe i Det Danske Spejderkorps og hører til Amager Division i København. Deres gruppe er for både piger og drenge fra 8 år. Som søspejder beskæftiger de sig med sejlads kombineret med almindeligt spejderarbejde på land.

De vil under udstillingen bl.a. vise hvordan de øver på knob, kompas, morse kode, førstehjælp og andre sejl- og spejderrelaterede færdigheder.  Så tag gerne børnene med forbi gruppen, så de kan lære nye spændende spejder tricks.

Flotte fjernstyrede modelbåde

Vallensbæk Modelskibs-klub laver demonstrationer og prøvesejladser i havnebassinet igen i år.  Kom og se de fine og smukke modelskibsbåde i flere formater og se dem sejle rundt i havnebassinet.

Vinderbilen fra Copenhagen Historic Grand Prix 2023

Michael Markussen, der sidste år vandt Copenhagen Historic Grand Prix kommer igen i år til Copenhagen Boat Show 2024, og vil vise sin flotte racerbil! Han er til stede under hele udstillingen. 

Søulken og musikeren Øyvind Ougaard leverende walk-around harmonika, hvor han går rundt på udstillingen og spiller for hele publikummet med højt humør og smil på læben.

Foldbare Flipper spilhåndtag

Aarhus Sea Shop viser verdens første foldbare Flipper spilhåndtag fra EasySea, der gør det muligt for sejlere at frigøre og rulle sejlene, uden at skulle fjerne håndtaget fra spillet.

Flippers spilhåndtag er konstrueret til at holde i mange år, fordi det er produceret af CNC-fræset 6082 anticorodal aluminium og har led i rustfrit stål 316L, som giver en robust og holdbar struktur.

Køb billet på nettet

Der er entre for at komme ind til udstillingen. Billet købes med fordel på www.copenhagenboatshow.com. Her koster det 80 kr plus gebyr for en endagsbillet, mens billetten koster 130 kr., hvis man køber den ved indgangen. Man kan følge Copenhagen Boat Show på Facebook og Instagram.

Tider for de enkelte aktiviteter kan ses på udstillingens website copenhagenboatshow.com.

content-loader
content-loader
content-loader