Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den kommende direktør må have et vist kendskab til sejladser, fortæller Dansk Sejlunion. Foto: Mick Anderson / sailingpix.dk

Dansk Sejlunion på direktørjagt: Unionen kræver en målrettet eksekvering af de strategiske beslutninger

Samarbejdet mellem Christian Lerche og Dansk Sejlunoin brast. Nu er unionen på jagt efter ham eller hende, der kan udføre bestyrelsens valgte strategi - med mærkbare resultater til følge.

Af Sara Sulkjær Hansen |

55.878 medlemmer, 257 sejlklubber og 42 ansatte. Dansk Sejlunion hører til blandt de 10 største specialforbund under Danmarks Idrætsforbund. Men mens de andre forbund har direktørstolen optaget, er sædet i øjeblikket tomt i Dansk Sejlunion.

Det skal et nyt jobopslag lave om på. Et jobopslag, der med en yderst ambitiøs indledning starter jagten på ham eller hende, der skal tage den nu forhenværende direktør Christian Lerches plads i spidsen for unionen:

"Den ambitiøse vision står klar: Organisationen vil skabe intet mindre end verdens bedste sejlsportsnation og arbejder hver dag på at gøre det nemmere og sjovere for sejlklubber og sejlere at realisere deres mål og drømme om livet på vand gennem åbne, inspirerende og ansvarlige fællesskaber."

Iver efter mærkbare forandringer

Høje ambitioner, høje krav. Den kommende direktør skal ikke blot være en passioneret og erfaren leder.

Han må også være i stand til at prioritere, udfordre, samle og kommunikere, så han med gennemslagskraft kan gå foran og implementere bestyrelsen strategi, så de længe savnede forandringer i unionen fra 1913 kan blive til virkelighed:

"Du kommer med et kommercielt mindset og en iver efter at skabe mærkbare forandringer. Med din empatiske, anerkendende og tillidsfulde ledelsesstil lykkes du med at få folk med dig, og du skaber på den vis både trivsel, motivation og holdånd på tværs af organisationen. Samtidig er du ikke bange for at træffe beslutninger og skære igennem, når der er behov for det, og formår dermed at agere situationsbestemt.

Du har formentligt en baggrund som direktør eller leder med et stort ansvar og en bred tværorganisatorisk snitflade. Erfaring fra en politisk ledet organisation med mange frivillige er vigtig, og et vist kendskab til sejlsport en nødvendighed."

Målbar eksekvering

Helt konkret kan den kommende direktør se frem til følgende ansvarsområder og arbejdsopgaver:

- Implementere strategi, videreudvikle handleplaner og sikre målbar eksekvering i tæt dialog med bestyrelsen.

- Skabe tydelig ledelse og struktur i organisationen med henblik på god medarbejdertrivsel, større holdfølelse og målbare resultater.

- Sikre økonomisk styrke, herunder skabe værdi for sponsorer, være synlig i omgivelserne og sælge produkter til Sejlerdanmark.

- Løbende møder med bestyrelsen, herunder udarbejde og præsentere gode analyser og beslutningsoplæg.

Byggestenene er klar

En arbejdsplads kendetegnet ved  stor fleksibilitet, frihed under ansvar og et ønske om kontinuerlig udvikling og fremdrift. Sådan beskriver sejlunionen selv miljøet på Dansk Sejlunions sekretariat, der holder til i Idrættens Hus i Brøndby.

Her vil den kommende direktør - ifølge sejlunionen hurtigt opdage, at organisationen er sammensat af passionerede mennesker med en fælles kærlighed til sejlsport:

- Ambitionerne er høje – og det samme er kompetenceniveauet. Alle byggestenene ligger derfor klar til at påbegynde næste fase i udviklingsrejsen med dig i front, slutter Dansk Sejlunion sin direktørjagt.

Du kan læse hele jobopslaget samt søge jobbet gennem rekrutteringsbureauet Human Trust her.

content-loader
content-loader
content-loader