Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt, tv., overrækker her Kulturministerens Idrætspris 2024, hvor der fulgte 100.000 kroner med. Foto: Peter Brøgger/Dansk Sejlunion

OL-guldvinderen Anne-Marie Rindom vinder Kulturministerens Idrætspris 2024 - en rollemodel for yngre generationer

En af verdens bedste jollesejlere, en rollemodel for yngre generationer og et fornemt eksempel på den danske eliteidrætsmodel, hvor sportslige karriere og uddannelse går hånd-i-hånd. Sådan lyder begrundelsen for, at 33-årige Anne-Marie Rindom modtog Kulturministerens Idrætspris 2024.

 

Af Troels Lykke |

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har mange fine argumenter for hvorfor at netop den 33-årige Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub skulle have Kulturministerens Idrætspris 2024:

- Anne-Marie Rindom er en af Danmarks fremmeste atleter – bare se hendes resultater ved VM, OL og meget andet. Men hun er ikke kun en god atlet. Hun er også en rollemodel for talenter inden for sejlsport og for kommende eliteatleter i det hele taget. Anne-Marie Rindom besidder nemlig en stærk vindermentalitet, som er meget imponerende, og som kan bruges i mange sammenhænge – og så bliver det ikke mindre imponerende af, at hun også sideløbende læser idræt på Aarhus Universitet. Jeg ser frem til at følge hende og alle vores andre dygtige atleter ved OL senere på sommeren.”

Anne-Marie Rindom har fået overrakt prisen af kulturministeren ved DM-ugen i Herning.

Ud over Anne-Marie Rindom var også idrætsforsker Mette Hansen og Skole OL nomineret til Kulturministerens Idrætspris 2024.

Rindom: Vigtigt for mig at være en god rollemodel

En pris ILCA 6-sejleren ser på med ekstrem stolthed:

– Jeg er virkelig glad for at modtage så stor en pris. Det er et stort skulderklap for de resultater, jeg har lavet, men også indvirkningen på dansk idræt. Det har været vigtigt for mig at være en god rollemodel og bære kulturen videre i dansk sejlsport; At vi hjælper hinanden til at blive gode. Derfor er jeg enormt taknemmelig for den anerkendelse prisen giver.

Prisen blev overrakt til Anne-Marie Rindom blot få dage efter, at hun af Danmarks Idrætsforbund var blevet offentliggjort som en af Danmarks to fanebærere ved OL til juli.

Sportschef: Et stærkt team bag Anne-Marie

Ugen cementerer derfor på mange måder, hvor stærkt et set-up, det er lykkes at samle om en sejler som Anne-Marie Rindom. Det siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen:

– Som sportschef glæder jeg mig selvfølgelig først og fremmest på Anne-Maries vegne. Hun er både en ekstrem dygtig sejler og en fantastisk rollemodel for de yngre sejlere på vej op. Men jeg bliver også en enormt stolt på hele holdets vegne, siger han og uddyber:

– For mig er det også en stor anerkendelse af det dedikerede og fagligt stærke team, vi har omkring Sejlerlandsholdet - lige fra den lokale klub i Horsens til Team Danmark i Brøndby. Det er helt afgørende for, at en sejler som Anne-Marie kan blive ved med at præstere på verdensklasseniveau gang på gang.

Kulturministerens Idrætspris er tidligere gået til blandt andet frivillig ildsjæl Mikael Olesen, herrelandsholdet i fodbold og kvindelandsholdet i fodbold, hækkeløber Sara Slott Pedersen og forsker Bent Saltin.

Læs mere om de nominerede

content-loader
content-loader
content-loader