Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
100 frivillige til kapsejladsmesse i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Foto: Sailing Aarhus

De frivillige lokkes til Sailing Aarhus med kapsejladsmesse og moleplatte

Fire måltider fik de 100 frivillige, der hørte om årets højdepunkter i Sailing Aarhus. Det skete under den første kapsejladsmesse, der skal vække interessen for de frivillige opgaver ved 2024-stævnerne.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Kapsejladsmessen. En ny event, der i weeekenden første gang så dagens lys. Det skete i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor alle frivillige kræfter i Aarhusområdet, der kunne tænke sig at høre mere om, hvordan man afvikler kapsejlads, var samlet.

- Det var der stor interesse for, da godt 100 nysgerrige sjæle af både nye og gamle kendinge dukkede op, forklarer Sailing Aarhus i en pressemeddelelse.

Kompetente frivillige er en nødvendighed

Når der afvikles kapsejladsstævner i Aarhus, og især de større events, er der brug for flere kræfter end dem, der har deres daglige gang i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Mange opgaver skal løftes på både land og vand. Opgaver, der kræver kompetente og engagerede frivillige. Her er man i Aarhus heldigvis begunstiget af en solid opbakning fra de lokale sejlklubber og fra frivillighedsorganisationen ReThinkers under VisitAarhus.

Det blev endnu engang bevist i søndags, hvor over 100 frivillige troppede op for at høre om kapsejladssæsonen 2024, og de opgaver der følger med:

– Vi mærker i den grad kærligheden fra klubmiljøet og ReThinkers, hver gang vi rækker ud efter hjælp, og at så mange møder op for at høre om opgave og sætte kryds i kalendere op til et år frem for at hjælpe os, er simpelthen fantastisk. Tusinde tak til alle dem, der hjælper os, og som mødte op i søndags, understreger centerchef i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Jon Koch Hansen.

Fra dommerbåde til catering

Fra start til slut blev de frivillige guidet gennem et nøje planlagt program, hvor afvikling af kapsejlads var det overordnede tema. Efter en introduktion til sejlsportskalenderen 2024 i Aarhus og en gennemgang af den nye organisation i Aarhus Internationale Sejlsportscenter kunne de deltagende frit besøge otte-ni stationer.

Stationer, der hver især åbnede deltagernes øjne for de forskellige opgaver, der er i forbindelse med et stævne. Her kunne man høre om opgaverne på en dommerbåd, mærkebåd, race office, landlogistik, jury, catering og meget mere.

– Igennem sæsonen skal vi afvikle stævner i alle størrelser, og hvert stævne kræver noget forskelligt. Derfor forsøgte vi på denne dag at samle alle de tænkelig opgaver, der kunne opstå ved et stævne for at vække folks interesse. Vi brugte årets store fisk, 29er-VM, som udgangspunkt, da den besidder alle opgaver i en stor skala, tilføjer Jon Koch Hansen.

Kapsejlads som rollespil

Programmet over frokost lød på et oplæg fra Anders Bertelsen, H-båd-sejler, om stævneafvikling fra en deltagers side og en “tør-kapsejlads”, hvor der blev simuleret en kapsejlads som et lille rollespil, hvor opgaverne blev delt ud på deltagende.

Til sidst kunne man på hvervelister skrive sig på opgaver i forbindelse med 29er-VM til august, som man i løbet af dagen havde hørt mere om og fandt interessante.

- Der blev desuden trukket lod blandt alle de deltagende om en flot Helly Hansen Skagen Offshore-jakke, sponsoreret af Helly Hansen, forklarer Sailing Aarhus.

Den gode oplevelse

Når der afvikles stævner i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, er det naturligvis vigtigt, at alle deltagere vender hjem med en god oplevelse i bagagen. Lige så vigtigt er det dog, at alle de, der ligger tid og kræfter i stævnerne frivilligt, tager retur med samme oplevelse:

– Vi er afhængige af de frivillige kræfter for at kunne levere sejlsportsstævner i international topklasse. Derfor har vi også fokus at gøre det så attraktivt at være frivillig hos os som muligt, blandt andet ved at afholde sådan en dag her med fuldt program og fuld forplejning.

- Fra klokken 9-16 i søndags nåede vi at servere mad fire gange, hvor vi selvfølgelig sluttede på vores berømte moleplatte, som vi altid får efter en lang arbejdsdag på vand og land. Vi prøver at skabe nogle rammer og aktiviteter for vores frivillige, som skal gøre det fedt at være med til at afvikle kapsejladser i Aarhus, slutter Jon Koch Hansen

Sejlsæsonen for Aarhus Internationale Sejlsportscenter starter i Kaløvig Bådelaug til Aarhus Spring Regatta den 27.-28. april, og har 29er VM den 1.-9. august som årets højdepunkt. 

Læs mere om begivenhederne her.

content-loader
content-loader
content-loader