Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hvis det med sikkerhed skal bestemmes, hvilken hval, der lige nu ligger ud for Dueoddes kyst, så skal hvalen trækkes ind på land, skriver TV 2 Bornholm. Foto: Visit Bornholm

Stand up-paddler blev overrasket ved Dueodde på Bornholm - finder død hval på 8-10 meter

Hvad der egentlig bare skulle være endnu en aftentur på stand up-paddle ved Dueodde, endte med at blive en uforglemmelig tur for Sunniva Byvard, skriver TV 2 Bornholm.

Af Troels Lykke |

- Det var ligesom at finde nyt land. Jeg synes, det var meget spændende, smiler paddlesurfer Sunniva Byvard, der lige nu er i sommerhus på Dueodde på Bornholm.

Undervejs spottede hun nemlig noget, hun aldrig havde set før.

- Jeg var ude på en lille aften-paddletur langs Dueodde kyst, og så ser jeg pludselig noget kødlignende i overfladen. Jeg padler tættere på, og er stadig usikker på, hvad det er, jeg ser.

- Vandet er helt stille og helt klart, så jeg kan se under overfladen, at det ligner en hval og at det, der ligger på overfladen, nok er indvolde, forklarer Sunniva Byvard.

Nu blev Sunniva Byvard først rigtig nysgerrig, og hun forsøgte at gætte sig frem til, hvor stort det hvallignende dyr mon var.

- Jeg padler lidt rundt omkring, og konstaterer, at den er en del større end mit paddleboard, så jeg prøver lidt at måle, og den er måske på størrelse med tre af mit paddleboard. Så måske 8-10 meter lang, fortæller paddlesurfer Sunniva Byvard til TV 2 Bornholm - se billeder og video af hvalen.

Kilde. TV 2 Bornholm

content-loader
content-loader
content-loader