Gå til hoved-indhold
Tur
Der var strøm til fire timer, dem brugte jeg lige til 100 meter før indsejlingen til Kolby Kås havn. Men så fik jeg et slæb ind af to fritidsfiskere. Privatfoto
Tur
Det gav meget opmærksomhed i den lille havn, da jeg blev slæbt ind. Der var modvind og meget lidt vind, så jeg ville helst ikke krydse ind og fik derfor et slæb, tak. Foto: Troels Lykke
Tur
Der er flotte solnedgange i Kolby Kås. Fotos: Troels Lykke
Tur
210 kroner i døgnet kostede det at overnatte i Kolby Kås, men så var der også strøm og fine badeforhold for min Boheme 10 meter.
Tur
Cirka fire timer tog det at sejle fra Juelsminde til Kolby Kås, der var noget kryds på turen.
Tur
70-årige Gunnar fra Bisserup Havn på Sydsjælland kæmpede noget med at komme ud af havnen med sin langkølede Great Dane 28. Han var også på Samsø Festival - Men det bliver min sidste, nu er det nok, sagde Gunnar til minbaad.dk og sejlede 60 sømil hjem lørdag, før vinden gik i øst. Foto: Troels Lykke

Samsø Festival startede med jeg blev slæbt ind i Kolby Kås havn, da min el-motor løb tør for strøm

Var på Samsø Festival for 9. gang i træk. Det var det hele værd. Denne gang valgte jeg den tidligere færgehavn Kolby Kås som min base. Det virkede fint, her var få både og mere ro end i Ballen Havn og jeg havde taget min cykel med, men jeg havde en pinlig entre i havnen, da jeg blev slæbt ind.

Af Troels Lykke |

Jeg har sagt det før. Jeg siger det hvert år: Sejlere og Samsø Festivalen er et godt match. Uge 29 er lige med en herlig festival med store danske musiknavne.

Du sejler til øen, ligger i enten Ballen Havn, hvor der kun er to kilometer til festivalen eller i Kolby Kås på øens vestlige side, som jeg gjorde i år eller i Langøre Havn fx.

På festivalen møder du sejlere, det gør jeg hvert år. Jeg var der med venner og mødte endnu flere. Solen skinnede og fadøllene var kolde.

Blev stoppet af politiet

Jeg er i år fyldt 60 år, så jeg drikker mig ikke i hegnet. Jeg skulle også cykle 7,5 km hjem hver aften til Kolby Kås, men jeg nød turen, undtagen da jeg blev stoppet af en strisser på Samsø. 

- Du slipper med en bøde, men du skal trække cyklen hjem nu, for du mangler lys på din forlygte, og ser vi dig igen uden lys på får du en bøde, sagde den venlige politibetjent, der ikke havde tid til at give en bøde. Min forlygte var blevet afladet.

Jeg havde på det tidspunkt fem kilometer hjem til Kolby Kås Havn og klokken var næsten 23 og mørket trængte på, godt han ikke ledte efter mig så havde jeg måske fået en bøde.

Gud holdt også hånden over mig, da jeg løb tør for strøm, da jeg tirsdag sejlede ind i Kolby Kås havn, jeg havde været for ivrig med at fyre op for min Torqeedo Podmotor, jeg er vildt glad for, men jeg havde ikke nærstuderet hvor meget strømtid jeg havde tilbage. Så motor gik ud lige efter jeg havde fået storsejlet ned.

Jeg blev trukket i havn med to knob, det gav maks opmærksomhed. Det er som om at vi sejlere bare sidder og glor på andre, når de har problemer. Et ægtepar var også henne og spørge mig om hvad problemet var. 

Der er jo stadig meget få der sejler med el-motor på deres både. 

Mit batteri er er i øvrigt et LiFePO4 (lithiumjernfosfat) til cirka 7.000 kr.. Det er på 48V 50 amperetimer. I alt 2,6 kWh. Med den lader jeg har, tager det 2,5 til 3 timer at lade det op og en fuld opladning koster 5-10 kr afhængig af strømprisen.

Taler med sejlere og hører musik

For mig var turen til Samsø todelt. Det var hyggeligt i Kolby Kås, hvor der stadig er en færgehavn, dog kun som reserve, når færgehavnen i Ballen er under reparation, som den snart skal igen, fortalte havnefogden i Kolby Kås, da jeg talte med ham.

Jeg er typen der taler meget med mine naboer, jeg smalltalker, har du haft en god tur, hvor er I sejlet fra, hvilken båd er det I har osv. Nogle gange bliver det også til interviews, selvom jeg også prøver at holde sommerferie. Sejlere er bare hyggelige og vi deler tips og hjælper hinanden. I love it.

Benjamin Hav og Familien var sjovest

Den anden del er selve festivalen, hvor jeg nyder musikken i fulde drag, her kan man komme helt tæt på musikkerne. Jeg kom tæt på Lis Sørensen, Wafande, Benjamin Hav og Familien (der var sjovest), Krebs og Falch, Zar Paolo, Jonah Blacksmith og flere andre. Andreas Odbjerg var der også med et kæmpe orkester.

Efter jeg kom tilbage til Juelsminde tænkte jeg, at nu glædede jeg mig til at komme hjem og sove i en rigtig seng, indtil jeg måtte minde mig selv om, at jeg jo nu bor i min Shipman 28 i Odense fra maj til oktober...

Sejlerhilsen

Troels

content-loader
content-loader
content-loader