Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses den italienske sejlbåd, hvor to sejlere blev dræbt efter mødet med den danske motorbåd, hvor der var en dansk familie fra Sønderjylland, herunder erhvervsmanden, hans kone, hans søn og sønnens kæreste. Privatfoto

Sønderjysk motorbådssejler dømt to års betinget fængsel for uagtsomt manddrab - to italienske sejlere døde

En 59-årig sønderjyske erhvervsmand, Per Horup, er efter en aftale med anklagemyndigheden i Italien idømt to års betinget fængsel efter hans motorbåd i Toscana i juli 2022, ramte en sejlbåd, hvor to sejlere omkom. Danskeren sejlede 22 knob mens sejlbådens fart var syv knob, da kollisionen skete.

Af Troels Lykke |

Ulykken på Middelhavet, udfor Italien, kostede en 58-årig mand livet, mens en 60-årig kvinde stadig savnes. Der var seks personer på den italienske sejlbåd.

Danskeren er dømt for uagtsomt manddrab. Ifølge JyskeVestkysten er der tale om den sønderjyske erhvervsmand Per Horup.

Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA's omtale af danskerens dom, sejlede han i en motorbåd med for høj hastighed ind i en sejlbåd i mellem Argentario og øen Giglio i Toscana.

Den danske mands italienske advokat, Jacopo Trevisan, oplyser til TV 2, at danskerens dom på to års betinget fængsel er med en prøvetid på fem år.

Det betyder, at han slipper for at afsone de to års fængsel, hvis han ikke begår lovovertrædelser i Italien de næste fem år.

Der var fire personer ombord på danskerens motorbåd, mens der var seks personer ombord på den italienske sejlbåd.

Fart på 22 knob - så ikke sejlbåden

Ifølge en ekspertrapport er det slået fast, at danskeren sejlede med en fart på 22 knob mens sejlbåden sejlede med en fart på syv knob.

Alle ombordværende på de to både er blevet alkoholtestet efter ulykken – og ingen af dem var påvirket.

Den 59-årige dansker har forklaret, at han ikke så sejlbåden.

Ifølge nyhedsbureauet har danskeren accepteret en aftale med anklagemyndigheden, der indebærer en dom på to års betinget fængsel.

- Min klient har accepteret aftalen. Han er stadig meget rystet. Den her sag er en tragedie, siger Jacopo Trevisan til TV 2.

Aftalen betyder også, at Per Horup slipper for en retssag.

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader