Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
50-årige Anders Kristensen er ny direktør i Dansk Sejlunion. Foto: Dansk Sejlunion

Anders Kristensen ny direktør i Dansk Sejlunion - vender hjem efter ti år i Kongelig Norsk Seilforening

En gammel kending af dansk sejlsport sætter igen kurs mod hjemlige farvande. Anders Kristensen, der i ti år har stået i spidsen for Kongelig Norsk Sejlforening, overtager direktørposten i Dansk Sejlunion fra den 1. september.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Anders Kristensen, direktør i Kongelig Norsk Seilforening, overtager roret i Dansk Sejlunion og skal lede organisationens indsats for at gøre det lettere og sjovere at være sejler, sejlklub og frivillig i dansk sejlsport.

Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, glæder sig over at kunne byde en så stærk profil velkommen på holdet:

– Dansk Sejlunion og vores sejlklubber udvikler sig konstant, og vi har mange vigtige opgaver foran os, som kræver hård prioritering og en ny tilgang til samarbejde og opgaveløsning. Med rekrutteringen af Anders Kristensen får Dansk Sejlunion en direktør, der kender DNA’et i dansk sejlsport, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Værdifuld erfaring

Anders Kristensen har tidligere arbejdet i Dansk Sejlunion og som direktør i Kongelig Dansk Yachtklub, inden han i 2014 blev generalsekretær i Kongelig Norsk Seilforening.

Med sine ti år i Norges største sejlklub har han samlet værdifuld, international erfaring og fået indsigt i hverdagen i en – omend ekstraordinær – sejlklub, påpeger Line Markert:

– Vi er sikre på, at Sejlerdanmark vil få stor glæde af Anders’ gode energi. Han har masser af ambitioner og det drive, der kræves for at bidrage til at udvikle verdens bedste sejlernation og dermed udleve Dansk Sejlunions mission om at gøre det nemmere og sjovere for sejlklubber og sejlere at opfylde deres mål og drømme.

Et løft af dansk sejlsport

Anders Kristensen begynder i jobbet 1. september, når den mest intense del af sæsonen i Norge er overstået. Han glæder sig dog allerede nu til at komme i gang:

– Der er en fantastisk puls og engagement i dansk sejlsport, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. Jeg synes, der ligger nogle spændende udfordringer i de kommende år og glæder mig til samarbejdet med bestyrelsen, sekretariatet og ikke mindst klubberne om at realisere den spændende nye strategi

- Jeg tror, det allervigtigste bliver at skabe en begejstring og tro på, at vi kan løfte dansk sejlsport: Sammen kan vi gøre Danmark til verdens bedste sejlernation, understreger den kommende direktør.

Om Anders Kristensen

  • 50 år
  • Medlem af KDY
  • Uddannet Cand. Scient Idræt
  • Arbejdet i Dansk Sejlunion fra 2002 til 2008
  • Fra 2007 til 2014 ansat i Kongelig Dansk Yachtklub, først som sportschef og siden som adm. direktør
  • Fra 2014 han varetaget jobbet som generalsekretær i Kongelig Norsk Seilforening
content-loader
content-loader
content-loader