Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Skipper under efterforskning efter superyacht sank på få minutter, hvor syv døde - se BBC-video om hvorfor det skete

Anklagere har indledt en efterforskning af kaptajn for den yacht, der sank ud for Sicilien sidste uge under et voldsomt uvejr, fortæller TV 2. Luger og døre var pivåbne og teorien er bl.a. vandet er fosset ind på 184 fods 'Bayesian'. Eller måske knækkede skroget efter mødet med tornado.

Af Troels Lykke |

At man er under efterforskning i Italien, betyder ikke, at man officielt bliver anklaget. Det betyder heller ikke nødvendigvis, at man er skyldig.

Efterforskningen mod kaptajn James Cutfield drejer sig om uagtsomt manddrab og skibsforlis, skriver La Repubblica og Corriere della Sera.

Det skriver TV 2.

Lørdag sagde italienske anklagere, at "alle muligheder", herunder uagtsomt manddrab, efterforskes, efter at en yacht med blandt andet tech-milliardæren Mike Lynch om bord sank ud for Sicilien.

Lynch og hans datter, Hannah på 18 år, var blandt de syv personer, som døde i forliset, ud af 22 som var om bord.

Det stod klart, at de 184 fods superyacht, til 40 mio. dollars, var blevet ramt af en pludselig meteorologisk begivenhed. Men alligevel lød det fra anklagerne, at nogen kunne have haft en ansvarspådragende adfærd.

På det tidspunkt sagde de dog, at efterforskningen ikke var rettet mod nogen specifikke personer.

Kaptajn James Cutfield er 51 år og kommer fra New Zealand.

Hvorfor gik det så hurtigt?

Girolamo Bentivoglio Fiandra fra italiensk brandvæsen fortalte lørdag at superyachtens nødblus blev sendt i vejret mandag klokken 04.38, og kystvagten blev med det samme sendt derud. Men da kystvagten ankom, var yachten på 470 ton i aluminium allerede sunket.

Fokus har blandt andet været på, hvorfor yachten, med en 75 meter høj mast, sank så hurtigt, det skete på få minutter.

Kilde. TV 2

content-loader
content-loader
content-loader