Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Båden kunne måske godt vinde i Silverrudder rundt om Fyn, hvor den kun sejles af en person, men den sejles også fint af flere, som det ses her. Fotos: Jeanneau Yachts
Kapsejlads
Kapsejlads

Vil du vinde kapsejladser så er Sun Fast 30 One Design et godt bud - men hygge om læ er en by i Rusland

Den franske båd, der er en rendyrket kapsejler er kommet godt fra land med et fint salg. Den 2,7 ton både fra Jeanneau med den buttede semi scow-stævn, dybe køl, råt interiør og stort cockpit er til alle, der elsker kapsejlads og surfture. Vi var om bord under boot-udstillingen, der slutter søndag. Se galleri.

Af Troels Lykke |

Sun Fast 30 One Design tegner til at blive en succes. Den 2700 kilo båd er 800 kg lettere end den populære Sun Fast 3300, men den har alligevel næsten det samme sejlareal på kryds.

Den franske Jeanneau Sun Fast 30OD er bygget i termoplast, der kan genbruges på Jeanneau-værftet nær Nantes, den samme fabrik, som byggede Figaro 3-bådene.

Sun Fast 30OD er ​​designet af anerkendte VPLP og bygget af Jeanneau i samarbejde med kompositeksperten Multiplast.

Man kan læse mere om båden her. Skroget er mindre end ni meter langt og tre meter bredt og er 15 cm kortere og 29 cm smallere end den tyske Dehler 30 OD, som også sejler i Danmark.

Kølen stikker to meter, mens masten vil hæve sig 14,1 meter over vandet. Sejlarealet ender på 59 kvadratmeter, fem under Dehler, men større med gennakeren oppe. Vægten er også lavere, 100 kilo, hvor kølen er 60 kilo tungere.

Meget volumen i stævn

Selvom den samlede bredde er lille, har skroget meget volumen både i stævn og agter.

Jeanneau Sun Fast 30OD er yderst minimalistisk om læ, men der er køjer til fem personer, og en ståhøjde på 170 cm. Det kan også tilbyde et toilet og kortbord. Den vil også have en motor, en 10 hk Nanni dieselmotor eller en elektrisk motor. Båden får en CE A-kategori (havgående) for op til fire personer.

I Danmark sælges båden af Tempo Bådsalg i Ishøj. Der var allerede 26 bestillinger på båden i november i Europa.

Jeanneau Sun Fast 30 OD
Længde med bovspryd 10,4 m
Skroglængde  8,99 m
Bredde 2,99 m
Dybgang 2 m
Sejlareal krydsstel 59 m2 - A2 spiler 105
Vægt 2,7 ton - kølvægt 1 ton
Mastehøjde 14,1 over vand
Indenbordsmotor Nanni Diesel 10 hk
CE-KATEGORI A4 / B5 / C6
Forhandler Tempo Bådsalg
Pris sejlklar med moms oplyst på boot-udstilling i 2024: 1,4 mio. kr.

content-loader
content-loader
content-loader