Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Sådan polerer du din glasfiberbåd om foråret - RenBåd.dk giver tricks, men der er få genveje

Pointen er nemlig at du skal bruge en poleringsmaskine, hvor du skal trykke igennem. - Køb ikke den billigste på markedet for ellers går den i stå, når du presser til, siger Tobias Soloy fra Renbåd.dk til minbaad.dk i et interview.

Af Troels Lykke |

RenBåd.dk har succes med at polere danskernes sejl- og motorbåde. De har i dag 15 ansatte og holder til i Ishøj Havn og har kunder i hele landet.

Flere og flere betaler sig nemlig fra at få poleret eller bundmalet deres båd i dagens travle samfund.

En båd på seks meter koster typisk 4.995 kroner for en polering og klargøring af fribord, dæk og cockpit, og det tager RenBåd.dk seks til otte timer at gøre det.

- Men du kan altså sagtens selv stå for det, men du skal ikke tro det er en gratis omgang, du bliver nødt til at lægge vægt og muskler i poleringen af glasfiberen med en poleringmaskine, der er så dyr at den ikke går i stå, når du lægger kræfter i for at få fribordet til at skinne, fortæller en af ejerne af RenBåd.dk, Tobias Soloy til minbaad.dk.

Gelcoaten skal nemlig beskytte båden mod vejr og vind. Og solens UV-stråler er hårde ved gelcoaten, og den bliver langsomt nedbrudt.

Først oxalsyre til at gøre båden ren

Medarbejderne fra RenBåd.dk bruger først den billige oxalsyre til at få fjerne voks og gule aflejringer.

Første skridt er den grove polering som fjerner de dybe ridser og ujævnheder. Det sker med polermiddel der bliver poleret ind i fribordet med en poleringsmaskine med lammeuld på. Man starter med lave hastigheder på maskinen og prøver sig frem, men læg kræfter i.

- Næste skridt går vi ind og fjerner spor fra den grove polering og glatter ujævnhederne ud. Til sidst går vil til den fine polering giver dybde i gelcoaten og fjerne rester og ridser fra de øvrige poleringer. Når hele processen er overstået går vi ind og behandler, vi giver det hele en omgang voks så du opnår masksimal holdbarhed, så din båd altid ser flot ud, forklarer Tobias Soloy.

Voksen smøres på med en svamp og poleres derefter let med poleringsmakskinen på høje omdrejninger.

Til sidst tørres fribordet af med en mikrofiber-klud.

Båden kan godt typiske klare et år med en grundig klargøring og måske to år, hvis du holder båden ved lige med bådshampo gennem året, lyder det fra RenBåd.dk.

content-loader
content-loader
content-loader