Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OK-sejlere i Køge kæmper tæt. Foto: Køge Sejlklub

20 sejler OK-jolle i Køge Sejlklub - til august holder klubben DM for cirka 100 joller fra ind- og udland

For Køge Sejlklub er det at få tildelt værtskabet af DM, kulminationen på et langt arbejde i klubben. Hvor man for fem år siden kun kunne tælle OK-jollerne på én hånd, er der i dag over 20 OK-joller på havnen og interessen for at deltage er stigende, siger formand for klubben, Bo Præst Nielsen.

Af Troels Lykke |

Fra 8-11 august vil Køge Marina være fyldt med OK-joller og når de 100-120 deltagende både ikke tegner et hvidt tæppe af sejl udenfor havnen vil jollerne dække pladsen foran jolleafsnittet i marinaen.

Danmarksmesterskabet er et åbent event. Dvs at deltagere fra udlandet også kan deltage. Køge Sejlklub forventer derfor også en vis international atmosfære på havnen med forventede deltagere fra Norden, Tyskland, Polen, England, ja - sågar Australien.

Blandt favoritterne er Hellerup-sejleren Bo Petersen og den regerende danske OK-jolle mester Jens Eckardt, der dog i år satser på Finnjollen, da der er Masters-VM i Aarhus i år.

Om formiddagen fredag 9. august skyder borgmester Marie Stærke arrangementet i gang.

De unge hjælper seniorerne

- Logistisk er det naturligvis en udfordring at beværte 120 gæster både til lands og til vands. Når jollerne skal i og op af vandet vil det derfor være børnene og de unge fra Køge Sejlklub der vil være behjælpelige med bl.a. jollevognene, så de mange joller kommer i og op af vandet i et flow, siger formand for Køge Sejlklub, Bo Præst Nielsen, der selv er aktiv OK-jollesejler.

Ligeledes vil et stort hold af frivillige stå for den store opgave det er at bespise jollesejlerne i alle de tre dage eventet står på.

Køge Sejlklub - We Love Sailing

- For Køge Sejlklub er det at få tildelt værtskabet af DM, kulminationen på et langt arbejde i klubben. Hvor man for fem år siden kun kunne tælle OK-jollerne på én hånd, er der i dag over 20 OK-joller på klubbens område og klubben noterer sig at interessen for at deltage er stigende, siger formanden.

De lånejoller klubben råder over er nemlig altid på vandet med nye interesserede når medlemmerne enten øver eller konkurrerer.

En række sponsorer har set venligt til arrangementet og klubben retter derfor en stor tak til de virksomheder, der bidrager for at gøre arrangementet muligt.

Følg OK-sejlerne i Køge på facebook

content-loader
content-loader
content-loader