Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mod betaling er det muligt at sejle Sjælland Rundt med CJ Legend. Privatfoto

72-fods fuldblodsracer til start i Sjælland Rundt - har tidligere sejlet Whitbread Round The World Race

Maxi Ocean Raceren CJ Legend skal på Sjælland Rundts store bane udfordre de hurtigste kølbåde herhjemme. Starten går torsdag den 13. juni.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En sjælden gæst på de nordlige breddegrader er på startlinjen, når Sjælland Rundt skydes i gang torsdag den 13. juni i Helsingør: En 72 fod lang racerbåd i carbon, der i 1989 var til start i Jorden rundt-sejladsen Whitbread Round The World Race, ligesom den to gange har stået øverst på podiet i ikoniske Fastnet Race.

Charles Jordan stod dengang skrevet på kapsejleren. I dag dyster båden under navnet CJ Legend og har netop fået danske Bjarke Knudsen med ombord.

Kom ombord

Det er en hurtig kapsejler, Buksesnedkeren og de andre store kølbåde får selskab af på sejladsen rundt om Sjælland. Under jordomsejlingen i 1989 formåede CJ Legend som den første at runde hele 400 sejlede sømil på ét døgn. En distance, der betyder, at båden i gennemsnittet har sejlet 17 knob.

En intens kapsejlads venter derfor, når sejlerne stævner ud fra havnen i Helsingør. Her vil CJ Legend med en dybgang på 4,1 meter have hjemme i industrihavnen, hvor det for nysgerrige bliver muligt at se nærmere på båden:

- Der er mulighed for at komme ombord og se, hvordan en sådan båd ser ud lørdag den 8. juni og søndag den 9. juni fra klokken 15 til 18, forklarer Erik Stannow, næstformand i Helsingør Sejlklub, til Minbaad.dk.

Livemusik og marked på land

Det er ikke kun Sjælland Rundt og Anholt Race, de besøgende får lov at følge fra havnen i Helsingør.

Også Sejlsportsligaen lægger vejen forbi Sjælland Rundt Sailing Week, ligesom der på land vil være livemusik, loppemarked og foredrag.

Du kan læse mere om Sjælland Rundt og se hele programmet her, ligesom mere information og kontaktoplysninger på CJ Legend findes her.

content-loader
content-loader
content-loader