Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De unge sejlere bliver reddet af Sæby Redningsstation. Foto: Sæby Redningsstation

Unge mænd, der var savnet, fik motorstop ved Læsø og ringede 112 - Sæby Redningsstation slog til

Et par ungersvende, der angiveligt havde været til havnefest på Læsø, skabte mandag aften ravage, dels i deres familier, dels på havet, hvor de ved 23-tiden fik problemer med motoren i deres lille motorjolle, skriver Nordjyske.

 

Af Troels Lykke |

Ifølge Nordjyskes oplysninger var de to sejlet fra Randers til Læsø for at deltage i havnefesten, men de vendte ikke tilbage til familien til den aftalte tid.

Det skabte nervøsitet hos familien, der ikke kunne komme i kontakt med de to over deres mobiltelefoner og derfor kontaktede politiet.

- Vi fik pinget en af deres telefoner, der angiveligt stadig befandt sig i nærheden af Læsø, men vi kunne heller ikke komme i kontakt med dem, forklarer vagtchef Christian Tilsted, Nordjyllands Politi.

Lidt senere hoppede en af de to unge mænds mobiltelefoner på en mast omkring Voerså.

- Her fik vi held til at få kontakt med dem, men de gav beskeden, at der ikke var problemer, og at de skam ikke fejlede noget. De var på vej tilbage til Randers, og alt var vel, fortæller vagtchefen til Nordjyske.

Lidt senere kom der dog igen en melding på 1-1-2. Det var de to unge mænd, der selv ringede ind, at deres båd havde fået motorstop.

Mand skulle være faldet i vandet

Meldingen til Sæby Redningsstation lød ifølge et opslag på redningsstationens Facebookside på, at en person skulle være faldet i vandet ved båden.

Så syv minutter efter alarmen afgik FRB22 fra Sæby. Herfra havde man ifølge opslaget fået kontakt til de to ungersvende, som sendte redningsstationen et screenshot af deres position fra Google Maps.

Joint Rescue Coordination Center fik derfra udregnet en position: Båden lå med motorstop 10 sømil øst nordøst for Hou. Båden blev af redningsstationen slæbt i havn på to timer.

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader