Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov modtager deres 'OL-billet' på podiet i Hyeres. Foto: Sailing Energy

Ingen medal race til sejlerne i Hyeres - Nacra 17-besætning vinder i overbevisende stil

En kraftig vind sætter en aktiv stopper for de afsluttende finalesejladser i Hyeres, hvor Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov netop har sikret Danmark den sidste OL-billet. Se de samlede danske resultater fra stævnet.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov. To navne, som fremover kommer til at være en fast bestanddel af ordforrådet hos enhver dansk sejlsportsfan.

I hvert fald når den olympiske ild til sommer tændes i Frankrig. Her skal sejlerduoen repræsentere Danmark i den lynhurtige Nacra 17-klasse - en OL-billet, som sejlerne netop har sikret sig under det sidste kvalifikationsstævne i franske Hyeres.

'OL-billet' på podiet

På stævnets sidstedag stod det danske sejlerlandshold klar til at hylde de to Nacra-sejlere, men det planlagte medal race blæste væk, og den famøse fejring over målstregen måtte sejlerne vinke farvel til:

- Til gengæld fik vi mulighed for at hylde Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov endnu engang, da de på scenen fik overrakt en ‘billet’ til OL af World Sailing, forklarer Sejlerlandsholdet på Facebook.

Nacra-duoen slutter dermed som suveræn stævnevinder for den del af Nacra-feltet, der endnu ikke var kvalificeret til OL. 37 nettopoint går sejlerne i land med, hvilket er 26 point færre end tyrkerne på andenpladsen.

Intet OL til Buhl

Også surfer Lærke Buhl var rejst til Hyeres på jagt efter den famøse OL-billet. En jagt, der desværre mislykkedes for den dygtige sejler, der måtte tage til takke med en samlet 12. plads i Frankrig.

Heller ikke hos de øvrige dansker-besætninger, der i forvejen har sikret sig en plads ved OL, er der podieplaceringer at finde. Tættest på er søstrene Johanne og Andrea Schmidt i 49erFX, der kan rejse hjem med en samlet fjerdeplads:

- Nu er lejren pakket sammen, og turen går tilbage til Danmark, hvor den står på træning den kommende måned, inden OL-holdet rykker basen til Marseille, forklarer Sejlerlandsholdet.

De samlede danske resultater:

Nacra 17:
1. plads: Natacha Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov

IQ Foil Women:
12. plads: Lærke Buhl.-Hansen 

IQ Foil Men:
14. plads: Johan Søe 

ILCA 6:
10. plads: Anna Munch 
40. plads: Josephine Heegaard 
44. plads: Helena Wolff

ILCA 7:
13. plads: Johan Schubert
55. plads: Nikolaj Borch
56. plads: Andreas Krabbe-Christensen 

49er:
13. plads: Daniel Buhl & Nikolaj Hoffmann Buhl 
28. plads: Carl Emil Sloth & Simon Christoffersen

49erFX:
4. plads: Johanne Schmidt & Andrea Schmidt 

Se alle resultaterne her.

Kilde: Sejlerlandsholdet 

content-loader
content-loader
content-loader