Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er plads til helt uprøvede sejlere ved Sydhavs Cup. Arkivfoto

Nyt stævne kun for C-sejlere: Sydhavs Cup skal fjerne presset fra de yngste

De uprøvede C-sejlere har en unik mulighed for at afprøve stævnesejladser ved Sydhavs Cup i Stubbekøbing. Stævnet, der er for Optimist- og Tera-sejlere, sejles den 24. august.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Det er ikke let at komme som ny sejler til et stævne, hvor de ældre, erfarne sejlere klargør jollen og sætter kurs mod startlinjen som om, de aldrig har prøvet andet.

Det ved de i Stubbekøbing, hvor de lørdag den 24. august inviterer alle C-sejlere i Optimist- og Tera-jollerne til et særligt stævne med plads til at være ny.

Et bevidst valg

Optimismen er stor på Falster, hvor man forventer at se sejlere fra hele Lolland-Falster og fra dele af Sjælland:

- Der er generelt mange stævner rundt om i landet, hvor både A, B og C-sejlere deltager, men helt bevidst har vi valgt kun at fokusere på C-sejlere, da helt nye sejlere ikke skal føle sig presset af, at der også er elitesejlere på banen, forklarer arrangørerne i en pressemeddelelse.

Stævnet er det første af sin slags i 30-35 år på Lolland-Falster, og afvikles i et samarbejde mellem Sejlklubberne Vikingen, Snekken, Bandholm Sejlklub og Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund.

Sejlere fra 7-18 år

Det er udelukkende sejlere i alderen fra 7-18 år, der kan sikre sig en plads på startlinjen ved stævnet for C-sejlere; sejlere med ingen eller meget lidt sejlerfaring. 

Tilmelding til stævnet foretages via manage2sail. Det koster 150,00 kroner at deltage.

content-loader
content-loader
content-loader