Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I 2021 blev Lærke Buhl 7'er i RS:X-klassen ved OL i Rio. Nu er RS:X'en erstattet af iQ-foil - men OL-drømmen er den samme. Foto: Peter Brøgger

Lærke Buhl jagter sin tredje OL-plads ved VM på Lanzarote

Sammen med fem andre danske atleter er Aarhus-surferen på Lanzarote for at kæmpe om VM-titlen og en dansk nationalplads ved OL til sommer i Paris. Der er én plads på højkant i henholdsvis dame- og herre-rækken.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Når startpistolen mandag lyder til IQ-foil VM på Lanzarote, er seks danske surfere klar til aktion. 

Hos kvinderne er det Sofie Hammeken fra Sydhavnens Windsurf Club og Nivå Surfklub samt Lærke Buhl, Århus Sejlklub, der kæmper for at sikre billetten til OL senere på året. 

Lærke Buhl blev nummer syv ved sidste OL i Tokyo, hvorfor hun også er stålsat på at skaffe sig adgang til Paris. Hun ser sig selv som én blandt fire favoritter til at sikre OL-biletten, og hun kan derfor ikke tillade sig kun at koncentrere sig om én konkurrent: 

- OL-pladsen kommer kun, hvis man gør det godt til VM. Så tankegangen er bare, at jeg skal sejle det bedst mulige VM, forklarer Lærke Buhl i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

God fart fra Lærke

Hos træner Sebastian Kornum er det let at spore de fremskridt, Lærke Buhl har gjort i den fysisk ekstremt hårde IQ-klasse:

- Lærke er godt sejlende for tiden. Hun har god fart og har udviklet sig meget fysisk på det seneste, understreger han.

Om det er nok vil vise sig senere på stævneugen:

- Den ene ledige OL-plads til dette stævne er svær at få hænderne i, men jeg ved, at Lærke er klar til at give alt, hvad hun har, for at det kan lykkes, slutter træneren.

Den hårde Aarhus-kerne skal til VM 

Den hårde kerne af surfere, der holder til i Sejlsportscenteret i Aarhus. Det er de mænd, der har sikret sig adgang til VM-stævnet på Lanzarote:

Kasper Storvang, Alfred Tang Dixen, Niklas Lillelund og Johan Søe er alle unge, men specielt Johan Søe har ved flere stævner i 2023 vist, at han kan gøre sig gældende i toppen.

Også her er der derfor optimisme at spore i forhold til at kunne sikre en plads i det danske optog, når OL-atleterne skal deltage i indmarchen til sommer.

Seks danskere sejler med til IQ-foil VM:

- Sofie Hammeken, SWC / Nivaa Surfklub

- Lærke Buhl-Hansen, Aarhus Sejlklub

- Kasper Storvang, Marselisborg Sejlklub

- Niklas Lillelund, Ebeltoft Windsurf Klub / Aarhus Windsurf Klub

- Johan Søe, Aarhus Windsurf Klub / SurfHorsens

- Alfred Tang Dixen, Aarhus Windsurf Klub

content-loader
content-loader
content-loader