Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de tre danskerhold, der var på podiet til Kielerugen, hvor der blev sejlet Gold Cup. De tre skippere, fra venstre, var Kim Sørensen fra Korsør, Thomas Nielsen fra Svendborg og Jens Hestbæk fra KDY. Privatfoto

Suverænt Svendborg-hold vinder X-99 Gold Cup under Kielerugen med skipper Thomas Nielsen

Lods Thomas Nielsen fra Svendborg Sunds Sejlklub sejrede med Lene Bach Madsen, Pia Helle, Henrik Sørensen, Michael Nielsen og Mikael Madsen, da 18 X-99 dystede i Kiel. De leverede fire førstepladser og deres fratrækker var en fjerdeplads. - Vi startede godt i alle sejladser, siger gast Henrik Sørensen til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Danske X-99 sejlere kan det med at vinde. I Kielerugen, hvor der blev sejlet X-99ernes Gold Cup var der tre danske både på podiet. Thomas Nielsen fra Svendborg Sunds Sejlklub vandt flot, mens Kim Sørensen fra Korsør tog sølv få point efter. Et hold der havde 'snydt' lidt da prof-sejlerne Jan Eli og Lars Hendriksen var gaster. 

KDYeren Jens Hestbæk tog bronze, trods en tyvstart i en af sejladserne.

Vindergast hos Thomas Nielsen, Henrik Sørensen, forklarer om Svendborg-holdets sejr, blandt de 18 hold.

- Vi havde ni banesejladser over tre dage, vi var både fra Danmark og Tyskland. Det var flot sejlervejr med sol og 3-6 m/sek. fra nordøst, dog med meget svag vind og først fra kl. 15 på førstedagen.

Om stævnet generelt siger Henrik.

- Det var et meget fint arrangeret med super informationer ved banen over VHF. Styr på tingene fra tyskernes side. Gold Cup sejles ikke hvert år, senest i 2022.

Sejlede hurtigere men lavere til vinden

Om hvorfor fynboerne vandt, siger J/70-sejleren Henrik Sørensen fra Thurø Sejlklub til minbaad.dk:

- Vi starede rigtig godt i alle sejladser, havde gode manøvrer, sejlede klogt, lidt lavere til vinden og hurtigere end de fleste, og vi var med helt fremme  ved 1. topmærke i alle sejladser. Placeringerne blev 1-3-1-1-2-1-2-3-4, og dermed et pænt forspring til de nærmeste konkurrenter. Vi var en fin besætning med garvede sejlere, fra en lang række kølbåde, bl.a. H-båd, Spækhugger og J/70. 

De danske både leverede et højt niveau. Måske fordi den danske x-99 klub har tilladt udvikling af de dsanske klasseregler, og dermed har fastholdt klassen som attraktiv, hvorimod den tyske har været mere stillestående.

Resultater

Se champagnen flyde fra X-99 podiet

content-loader
content-loader
content-loader