Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Ekspert fra Flexofold: Skil din foldepropel ad hvert år og smid det i kalkfjerner i et døgn

Vi taler med Henning Uldall fra Flexofold, der her giver tips til hvordan du rengør din foldepropel og han forklarer også hvorfor det er så vigtigt at gøre det hvert år, hvis du ønsker en funktionsdygtig foldepropel. Han har ikke meget fidus til at sprøjte eller pensle propel med beskyttelse.

Af Troels Lykke |

Køb noget kalkfjerner med meget lav PH-værdi  på ca. 1. Eksemplet koster 55 kr og er fra Kvickly fx. Forbrug ca. 1 dl. Noget du bruger til at afkalke din kaffemaskine med fx. 

- Skil foldepropellenad og lad den ligge i et døgn, dermed er den ren, og når du samler den igen, så husk endelig at bruge loctite, så boltene sidder fast så du ikke mister bladene, siger chef for Flexofold, Henning Uldall, vi mødte forleden på boot-udstillingen i Düsseldorf.

Se de gode råd på videoer. I den øverste video vises hvordan man skiller og samler foldepropellen og hvad man skal gøre hvert år, inden båden skal i vandet og i videoen i bunden af artiklen fortæller Flexofold-bossen, hvorfor man skal rengøre foldepropellen gennem sæsonen. 

Dyk fx gerne ned og rens foldepropellen med en grydesvamp eller ståluld. Og brug propellerne så meget som muligt eller start motoren mens båden er i havnen så begroning kan komme af.

content-loader
content-loader
content-loader