Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Zoom8-sejler Alfred Heinemeier Madsen vandt EM på en flot måde med fem førstepladser. Fotos: Carl Heinemeier
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

14-årige Alfred fra Birkerød vinder EM i Zoom8 i Tyskland med fem førstepladser

Alfred Heinemeier Madsen kan dét der med Zoom8. Det viste han i Tyskland ved Steinhude Mare, tæt på Hannover. Danskerne havde tre dages træningslejr før stævnet, hvor Danmark også tog bronze med Kåre Thybo Kalvin fra Kaløvig Bådelaug.

Af Troels Lykke |

Det blev til dansk succes, hvor Alfred Heinemeier Madsen og Kåre Thybo Kalvin tog henholdsvis guld og sølv ved EM i Zoom8, hvor Danmark plejer at stå stærkt.

Det danske team havde da også tre dages træning og forberedelse til første start på den tyske sø, hvor 29 Zoom8-joller deltog.

- Træningsdagene bød på lækker vind i super luft og fin temperatur, men da den store kamp skulle stå blev området ramt af et fantastisk højtryk med ingen vind til følge. Ventetiden blev lang, men oplevelsen af årets første rigtige forårsdag løftede humøret betragteligt, og tiden blev brugt på at møde nye venner fra de andre lande, fortæller træner Bo Jarvig fra Kaløvig.

4 sejladser i champagnevind

De første fire af syv sejladser blev sejlet i champagnevind.

- Sejladserne blev fyret af med tysk præcision på en bane med jævnt fordelte vindtryk, hvilket gjorde, at begge sider samt midten var lige hurtige, men også krævede at sejlerne fandt det rigtige spor på kryds. Slørbene blev sejlet i skøn forening med Oskar op og ned ( dvt. fri pump) efter behov, fortæller Bo Jarvig, der supplerer:

- Stemningen blandt sejlere og forældre var helt i top på tværs af klubber og nationer, og alle hjalp hinanden, når det var nødvendigt. Det er tydeligt, at de tyske værter har sagt sig i selen og lavet et fantastisk stævne 100 procent i den kendte Zoom8-ånd.

Resultater EM i Zoom 8 i Tyskland

content-loader
content-loader
content-loader