Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
– Vi er utrolig kede af, at vi må lukke stationen i Kerteminde midlertidigt på grund af havariet, siger DSRS’ formand Steen Wintlev-Jensen. Foto: Troels Lykke

Rescue Ida i Kerteminde havarerede under redningsaktion - må lukke i en periode

Når vi sejlere får motorstop, går på grund eller kommer i nød til søs, er det ofte Dansk Søredningsselskab (DSRS), vi ringer til. De frivillige redningsfolk rykker ud – hurtigt og uden betaling. Men også redningsfolkene kan rammes af uheld og endda midt i sejlsæsonen.

Af Troels Lykke |

I denne uge blev DSRS’ redningsbåd Rescue Ida fra stationen i Kerteminde selv ramt – og det skete, da den var i gang med at hjælpe andre.

Havari midt i en redningsopgave

Det værst tænkelige skete, da Rescue Ida under en igangværende redningsaktion fik havari på drevet til den ene motor. Trods frivillig indsats og professionel tilgang kunne DSRS-stationen i Kerteminde ikke længere holde båden i drift – og måtte derfor lukke midlertidigt.

– Vi er utrolig kede af, at vi må lukke stationen i Kerteminde midlertidigt på grund af havariet, siger DSRS’ formand Steen Wintlev-Jensen. – Vi blev ramt under en aktion, og det understreger blot, hvor udsat og nedslidt vores flåde er mange steder.

Rescue Ida er næsten 40 år gammel. Foruden motorhavariet er der konstateret osmose i skroget, og derfor har DSRS besluttet at tage båden helt ud af drift. Der venter nu en omfattende renovering med udskiftning af både motorer og drev – og det betyder, at redningsstationen først forventes at være operativ igen til næste forår.

Dækker vigtig del af Storebælt – men uden båd

Stationen i Kerteminde dækker normalt den vestlige del af Storebælt – et travlt og vigtigt farvand, hvor mange fritidssejlere færdes i sommermånederne. Derfor er situationen alvorlig.

– Vi er godt klar over, hvor vigtigt det område er, og vi forsøger at finde en erstatningsbåd, så vi kan genoptage dækningen. Men det vil tage tid, siger Steen Wintlev-Jensen.

Frivillige i front – men uden backup

DSRS har 15 stationer rundt i landet, alle bemandet med frivillige redningsfolk. De rykker ud til alt fra grundstødninger og motorstop til søredninger – døgnet rundt og uden krav om betaling. Men bådene bliver ældre, og reparationer og udskiftninger kræver penge.

– Vi er helt afhængige af medlemmer og sponsorer for at kunne holde vores både sejlende, siger Steen Wintlev-Jensen.

Støtten er livline

Havariet under en redningsaktion viser, hvor presset DSRS er – og hvor afgørende det er, at sejlerne også bakker op om de frivillige helte, som holder vagt over farvandet.

Du kan støtte DSRS med et medlemskab eller et bidrag på dsrs.dk. Det kan være dig, de redder næste gang.

content-loader
content-loader