Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Det vigtigste er, at vi får nydt de fantastiske råvarer, vores farvande tilbyder, siger festivalchef, Nicoline Christensen.
Kort Nyt

Seafood Festival vender tilbage i maj: En hyldest til havets delikatesser

For anden gang inviterer Seafood Festival danskerne til en smagfuld fejring af havets bedste råvarer. Festivalen fra 16. til 25. maj 2025, samler restauranter i hele Danmark, og programmet tæller både gengangere og nye deltagere. Se de tre menuer.

Af Troels Lykke |

For anden gang inviterer Seafood Festival danskerne til en smagfuld fejring af havets bedste råvarer. Fra den 16. til 25. maj 2025 vil festivalen igen samle nogle af landets bedste restauranter i en kulinarisk hyldest til fisk og skaldyr.

Bag festivalen står holdet bag Dining Week og Madbillet, der ser frem til at gentage succesen fra sidste år og give tusindvis af gæster en unik madoplevelse. I løbet af de ti dage vil restauranter over hele landet præsentere særligt udviklede menuer, hvor kreativitet og nytænkning inden for fisk og skaldyr er i højsædet.

- Fisk og skaldyr fylder ikke meget i hverdagen for mange af os, ofte fordi vi ikke ved, hvordan vi skal håndtere og tilberede dem. Det kan virke besværligt, men det vigtigste er, at vi får nydt de fantastiske råvarer, vores farvande tilbyder. Med Seafood Festival ønsker vi at gøre det let og lækkert at opleve havets delikatesser på nogle af Danmarks bedste restauranter, siger festivalchef Nicoline Christensen.

Tre menuer – noget for enhver smag Konceptet bag festivalen er enkelt: Hver restaurant sammensætter en særlig menu til en fast pris, opdelt i tre kategorier:

  • Seafood Menu: 289 kr. pr. person

  • Stor Seafood Menu: 389 kr. pr. person

  • Luksus Seafood Menu: 559 kr. pr. person

Alle menuer har fisk og skaldyr som omdrejningspunkt, men giver restauranterne frihed til at eksperimentere og vise deres gastronomiske kunnen. Gæster kan derfor se frem til alt fra pil-selv-rejer og delikate seafood-snacks til overdådige skaldyrsfade og festlige langbordsmiddage. Der vil desuden være mulighed for at tilkøbe velkomstdrinks og vinmenuer, der er nøje udvalgt til de enkelte retter.

- Vi bor i et kystland, så selvfølgelig skal vi fejre forsommeren med fisk og skaldyr. Sidste år var en stor succes, og vi glæder os til at gentage oplevelsen i år, siger Nicoline Christensen.

Restauranter over hele landet deltager

Festivalen samler restauranter i hele Danmark, og programmet tæller både gengangere og nye deltagere. Blandt andet kan gæster i Jylland se frem til besøg på Bistro Grand-Mère i Sønderborg, Brasserie Bavn i Aarhus, Restaurant Tabu i Aalborg og Kallehavegaard Badehotel i Løkken.

På Fyn er blandt andre Grand’s Fiskerestaurant i Odense med, mens København kan præsentere restauranter som The Pescatarian og Seaside Toldboden.

Nye restauranter tilføjes løbende, og allerede fra den 10. april kan gæster sikre sig billetter via www.seafoodfestival.dk. Seafood Festival 2025 lover endnu engang en uforglemmelig gastronomisk oplevelse – en sand hyldest til havets mange smagsnuancer.

content-loader
content-loader
content-loader