Gå til hoved-indhold

10 gode råd fra en ny sejler: Vær ligeværdige, når beslutninger træffes på land og vand

Efter en sæson, der har budt på oplevelser i det meste af Danmark, deler familiefar Jacob Rosby Løwenstein nu sine bedste råd til nye sejlere. Råd, der højner sikkerheden, og som skaber den gode stemning ombord.

Se Arcona 460 synke brutalt i Stillehavet

I den korte video ser man, at rorstammen er knækket. Derfra går det stærkt, da de svenske ejere, der filmer, ser deres båd IdaLina forsvinde i Stillehavet. Hør ejernes kommentarer, da de siger farvel til båden, mens de sidder i deres redningsbåd.

Campinglivet kedede Jacob og hustruen – så købte de en Luffe 40 og sejlede på 500 sømil lang sommerferie

Sejlerlivet er særligt, mener Jacob Rosby Løwenstein, der sidste år drog på sin første sommertur med familien. Havnemiljøet emmer af stemning, og transportsejladsen kan forvandles til en konkurrence, erfarer den nyslåede bådejer.

Cille: Turen til Malaga gik i vasken, men endte godt - og bådbabyen bliver stadig søsyg

Familien Rosentoft har endnu engang sat kursen mod varmen og oplevelser på havet. Københavner-familien skulle have flyttet en Bavaria 46 Cruiser fra Tenerife til Malaga, men med udsigt til 35 knob blev det i stedet en påske med ø-hop. Skipperfrue Cille blogger fra turen.

Historisk medlemstilgang for Danske Tursejlere - nu med 15.200 medlemmer og 304 klubber

Danske Tursejlere præsenterede til generalforsamling en rekordstor medlemstilgang i 2023. Silkeborg Motorbådklub dannede de naturskønne rammer for generalforsamlingen, hvor medlemmer mødte op for at tage temperaturen på organisationen og for at byde den nye bestyrelse velkommen.

Rocna-anker på 40 kilo bøjer 90 grader på 45 fods sejlbåd under voldsom storm i Middelhavet

Anna Brinch fra Minbaad.dk sejler i øjeblikket i Middelhavet med Nicolas Bødker fra København ombord på hans 45-fods stålbåd, designet af Arne Borghegn. De to oplevede en voldsom storm for anker, som endte med materielle skader på sejl og anker. Heldigvis endte båden ikke på stranden.

55-årige Anders krydser Atlanten i kørestol: - Sejladsen er et kæmpe krydderi på min tilværelse

Ingen tror, at Anders Lehmann skal krydse Atlanten, da han 30 år gammel bliver lammet fra halsen og ned. Københavneren vil det anderledes – men der er mange faldgruber, forklarer han til Minbaad.dk.

23-årige Jakob har købt en Maxi 77 med vennerne: Langt fra studiebøgerne venter friheden

Den 27 fod lange båd skal bringe drengene på langtur i danske farvande – men først skal træværket lakeres, rusten bankes af kølen, og de skal lære at sejle sammen. Minbaad.dk taler med den unge sejler.

App gør det lettere at finde 300 turbøjer i Danmark

Hvis du ikke lige vil smide anker, så er der lagt mere end 150 turbøjer ud ved nøje udvalgte steder rundt omkring i landet. Bøjerne kan frit benyttes af alle medlemmer af Danske Tursejlere og Dansk Sejlunion samt alle andre fritidssejlere.

Langturssejler Thomas Veber: Forårssejlads er som et godt smørrebrød – få tre gode råd

Varmen er afgørende, forklarer Bavaria 36-sejler Thomas Veber, der gerne sejler 120 sømil fra svenske Skanör til Marstal i foråret. Sejleren deler her sine bedste råd til sejlads i de kølige ydermåneder.