Gå til hoved-indhold

Samsø Festival startede med jeg blev slæbt ind i Kolby Kås havn, da min el-motor løb tør for strøm

Var på Samsø Festival for 9. gang i træk. Det var det hele værd. Denne gang valgte jeg den tidligere færgehavn Kolby Kås som min base. Det virkede fint, her var få både og mere ro end i Ballen Havn og jeg havde taget min cykel med, men jeg havde en pinlig entre i havnen, da jeg blev slæbt ind.

Cilles opskrift på en succesfuld sejlerferie

Cille Rosentoft giver opskrift på en succesfuld sejlerferie med børn. - Vi har sejlet med vores fire børn, fra de var små. Vi har krydset store oceaner og sejlet småture ud af havnen. Vi har boet ombord, brugt båden som transportmiddel og mest af alt brugt den som base for gode oplevelser, skriver…

Fastliggeren Malene på arbejde i ferien: Det søde ankerliv er andet en rosé og rejer

Min mand og jeg er sejlet på sommerferie i den skonnert vi bor på til hverdag. Det er en fantastisk luksus at have sit hjem med sig, og meget nemmere at pakke båden til ferien end det var dengang vi boede på land. Men det er også hårdt arbejde, for det søde ankerliv byder på andet end rosé og rejer.

Største eventyr i deres liv var at krydse Atlanterhavet i GibSea 42, det kostede ægtepar livet - fundet døde i gummibåd

James Brett Clibbery og Sarah Justine Packwood blev meldt savnet 18. juni, efter de forlod Halifax Harbour i Canada 11. juni med kurs mod den portugisiske øgruppe Azorerne., men 10. juli skyllede en gummibåd op på kysten på den canadiske ø Sable Island med to afdøde personer om bord.

Pia og Erling fra Gråsten oplevede regn 23 timer i træk, de er stadig på sejlerferie efter fem uger

Vi er til Samsø Festival og bor i Kolby Kås havn, her mødte LM 27-sejlerne Pia og Erling, der i dag smilede da solen endelig kom frem. I morges sejlede de til Endelave. Vi nåede lige at interviewe sejlerne lidt. Her fortalte de om et regnhelvede i deres sejlerferie.

Eventyret kan være tæt på - jordomsejlerne, 8-årige Sally og Troels, nyder sejlads i det sydfynske i en Yngling

Sally Lou, Troels Bækholm og hustru har været på jordomsejling i fire år. Nu er Sally kaptajn på sin Yngling til 7.000 kr.. Sally og Troels fra Tåsinge er lige kommet hjem fra en uges eventyr i Det Sydfynske Øhav. - Man behøver ikke krydse Stillehavet for at få oplevelser, siger de til Cille i et…

Delfinen Skywalker bolter sig ved Danske Tursejleres turbøje i Vejle Fjord - se videoklip

- Sejlerne er ikke de eneste, der nyder et ophold ved vores turbøjer, fortæller Sune Abelgren Olsen fra Danske Tursejlere. - For i weekenden var flere sejlere heldige at opleve en delfin af arten øresvin i Vejle Fjord, bl.a. Jan W. Madsen, der fik optaget fantastiske videoer med legesyge Skywalker.

Sidse blev kraftigt udfordret i hendes nye C&C 37/40 oceangående kapsejler i stormvejr på Østersøen

Sidse Birk Johannsen, som nu har hjemhavn i Holbæk, har købt ny båd i Helsinki og sejler den hjem fra Finland. Undervejs har Østersøen budt på voldsomt vejr. - Et par timer senere er vindstyrken steget til stød af stormstyrke. Der er ikke nogen steder at søge ly, blogger Sidse.

Malene synes det er surt at sejle på ferie

Malene Wilken er på tur med manden i deres ferrocement skonnert fra Holbæk. ”Næste gang sejler jeg baglæns ud ad havnen, så vinden for en gangs skyld er med mig” Sådan sagde en vi mødte i Middelhavet engang, og jeg er tilbøjelig til at tage ordene i egen mund, for nu er jeg godt nok træt af det…

Orkanen Beryl har ødelagt flere hundrede både i Caribien efter vind på over 40 m/sek.

En dansk sejlerfamilie i Caribien oplever den uventede orkan Beryls uhyggelige ødelæggelser. Det handler de nu med indsamling og sejler om en uge til de ramte øer for at hjælpe. Minbaad.dks Cille Rosentoft har netop talt med langtursejleren Mick Hegelund, der er i Tobago i 46 fods stålbåd. Se video.