Gå til hoved-indhold

Fællesskab, flotille og fest: Uge 29 Ungdomscruise samler unge tursejlere fra hele landet

Nu kan du sætte kryds i kalenderen. I uge 29 samles sejlerglade unge med eller uden båd, når turen går fra Bogense til Aarhus.

Far og datter sejlede på Europas floder i lille motorbåd – nu holder de bogreception med gratis foredrag

En ganske særlig fortælling venter, når Thomas og Mathilda Veber inviterer sejlere og andre nysgerrige til reception for deres nye bog, "Med strømmen til Balkan". Samtidig holder far og datter et spændende foredrag om turens op- og nedture.

Tre generationer på langtur i Beneteau 57: Få Henriette og Johnnys fem gode råd

Henriette og Johnny Duus-Kirk fra Ishøj Havn har inviteret datter, svigersøn og to små børnebørn med ombord på en del af deres langturssejlads. Nu deler familien de værdifulde erfaringer, der er fulgt i kølvandet på deres syv måneder lange fælles-sejlads.

Henriette og Johnny har inviteret datter, svigersøn og børnebørn med på langtur – en tydelig rollefordeling er afgørende

Ombord på S/Y Enterprise har der i syv måneder været tre generationer samlet på 57 fod. Johnny og Henriette Duus-Kirk fra Ishøj Havn har nemlig budt deres datter, svigersøn og børnebørn på fire og ét år med på en del af langturen.

Lystsejlads i Danmark - oplev de hyggelige havne og maritime traditioner

Lystsejlads i Danmark er en enestående måde at udforske landets betagende kystlinje, den rige maritime kulturarv og de hyggelige havne.

Leonora og Sissel er sejlet til Colombia: Vi vil ikke være bange for verden, men vi er varsomme og har "piratkasse" ombord

Colombias blakkede ry skræmmer ikke de 25-årige langturssejlere. Med en skjult "piratkasse" ombord sætter de kurs mod landet på en tur, der byder på begrænset søvn, stejle bølger og mørke nattevagter.

FTLF’s Pinsetræf 2024: Fællesskab, foredrag og erfaringsudveksling

Der er nedtælling til FTLF’s pinsetræf, som i år starter allerede den 17. maj. På pinsetræffet kan du høre foredrag, deltage i workshops og møde nye og gamle sejlere. Bestyrelsesmedlem Torben Jensen fortæller mere i denne artikel.

Vred amerikaner: Visse danske tursejlere er blevet forhadte turister, der ikke viser hensyn i Polynesien

Bruce Balan har sendt et skarpt brev til Minbaad.dk's redaktion med et ironisk tak til Danmark. Han oplever, at de danske sejlere får amerikanerne til at fremstå meget velopdragne. Nogle danske charterbåde efterlade eksempelbis bunker af affald på små øer, stjæler fredede muslingeskaller og meget…

Malene Wilken består Y3-eksamen: Pensum var meget lettere end ventet

Den er frygtet og berygtet: Yachtskipper-uddannelsen, men faktisk var pensum langt mere overkommeligt, end jeg havde forestillet mig, blogger lystsejler, Malene Wilken fra Holbæk.

Malene blogger: Er Yachtskipperen virkelig for de få?

Rygterne florerer på havnen og indgyder til respekt - for Yachtskipperen er eftersigende ikke nem at få fingrene i. Ikke desto mindre gør lystsejler Malene Wilken et forsøg.