Gå til hoved-indhold

Ib inviterede syv fremmede på sommertogt i Danmark – nu planlægger de næste tur

En åben invitation på Facebook sendte den 50-årige nordjyde Ib Bollerup på sommerferie med en flok fremmede landsmænd i sin Sweden Yachts 42. Nu sender han en klar opfordring til de mange bådejere, der sidder alene i havnen: Ta' mod til dig og få selskab ombord.

Sådan gør du din båd vinterklar - sejler deler tips ud

Torben Jensen, der selv sejler i stålbåden WIBO 950, startede gruppen “Vintersejlerne i DK” for fire år siden. Nu har sejleren fra Kolding Nordhavn samlet en masse viden og erfaringer om klargøring af båd til vintersejlads. Dem deler han med os her.

Vintersejlads handler om at være så meget på båden som muligt

Svanemøllen-sejler Søren Carstensen sejler sin Bavaria 44 året rundt - om vinteren med fokus på hygge og varme ombord. Han har blandt andet lavet vintergulv af yogamåtter fra Biltema og anskaffet sig en affugter. Læs her om hans vintersejlads, herunder Sjælland rundt, og lad dig inspirere.

Kendt sejlerfamilie, Sailing La Vagabonde, gik ombord på ny trimaran, men sejlads var et mareridt

Lyn, torden, hård vind og et ødelagt forsejl fra Vietnam til Malaysia. Det går ikke, som familien har drømt om på deres tur i ny 60 fods katamaran. På nærmeste hold deler parret deres barske oplevelse via YouTube-kanalen Sailing La Vagabonde, hvor knap 1,9 millioner ser med.

34 meter lange finske Raven 111 skal foile med America's Cup-teknologi

Gigantiske T-folier giver det meste af stabiliteten til Baltic 111 Raven, en gigantisk cruising-båd, født af America's Cup-teknologi. Farten forventes at blive høj, fortæller Yachting World.

 

Natsejler: - Sker det ultimative, er det vanskeligt at få hjælp i mørket

Faren er større i nattemørket. Det indrømmer Jens Bollerup og kæresten Maria Houlind. Den øgede risiko får dog ikke parret til at blive i havn. Naturen og følelsen af at være alene trækker dem afsted.

Om at gribe chancen: Emma fra Rømø sejlede som gast fra Frankrig til Danmark

At sejle med som gast kan gøres i Danmark, såvel som Nordfrankrig. Anna Brinch har talt med 20-årige Emma Wollesen fra Rømø, om tankerne og oplevelsen ved at sejle med på en Beneteau Oceanis 351, som gast for første gang. 

 

Nicolas er på solo-sejltur mod Middelhavet - har lært taknemmelighed - nu er han i Spanien på 45 fods sejlbåd

Den 55-årige københavner Nicolas Bødker er på sin første langtur med sin følgesvend "Bifrost", en 45 fods sejlbåd designet af Arne Borghegn. Nicolas nåede at ligge i Camaret-sur-Mer i en måned og ventede på godt vejr, så han kunne krydse Biscayen. Den 21. november lykkedes det endelig.

Københavnerne Gustav og Bertil på 21 år dropper Biscayen for nu - bliver i havn i Frankrig efter dødsulykke

Gustav Rosentoft og Bertil Konow fra Svanemøllen Havn bliver i Douarnenez og arbejder de næste mange måneder. Dødsulykken ved Portugals kyst, en orkan og hård sejlads fra Danmark med ødelagte sejl i Nordsøen har fået dem til at ændre planer.

Kom med Anna og Bex på eventyr: Ny sejlerpodcast “Bølgegang” tager dig med ombord på 44 fods sejlbåd

Veninderne Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin på 24 år er drevet af lyst og møder med mennesker. Nu kan du komme med de to Aarhus-sejlere om bord på deres Jeanneau Sun Magic 44 og få en lille bid af eventyret i deres nye podcast “Bølgegang”. Lige nu er de i Santa Cruz på Tenerife.