Gå til hoved-indhold

Natsejler: - Sker det ultimative, er det vanskeligt at få hjælp i mørket

Faren er større i nattemørket. Det indrømmer Jens Bollerup og kæresten Maria Houlind. Den øgede risiko får dog ikke parret til at blive i havn. Naturen og følelsen af at være alene trækker dem afsted.

Om at gribe chancen: Emma fra Rømø sejlede som gast fra Frankrig til Danmark

At sejle med som gast kan gøres i Danmark, såvel som Nordfrankrig. Anna Brinch har talt med 20-årige Emma Wollesen fra Rømø, om tankerne og oplevelsen ved at sejle med på en Beneteau Oceanis 351, som gast for første gang. 

 

Nicolas er på solo-sejltur mod Middelhavet - har lært taknemmelighed - nu er han i Spanien på 45 fods sejlbåd

Den 55-årige københavner Nicolas Bødker er på sin første langtur med sin følgesvend "Bifrost", en 45 fods sejlbåd designet af Arne Borghegn. Nicolas nåede at ligge i Camaret-sur-Mer i en måned og ventede på godt vejr, så han kunne krydse Biscayen. Den 21. november lykkedes det endelig.

Københavnerne Gustav og Bertil på 21 år dropper Biscayen for nu - bliver i havn i Frankrig efter dødsulykke

Gustav Rosentoft og Bertil Konow fra Svanemøllen Havn bliver i Douarnenez og arbejder de næste mange måneder. Dødsulykken ved Portugals kyst, en orkan og hård sejlads fra Danmark med ødelagte sejl i Nordsøen har fået dem til at ændre planer.

Kom med Anna og Bex på eventyr: Ny sejlerpodcast “Bølgegang” tager dig med ombord på 44 fods sejlbåd

Veninderne Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin på 24 år er drevet af lyst og møder med mennesker. Nu kan du komme med de to Aarhus-sejlere om bord på deres Jeanneau Sun Magic 44 og få en lille bid af eventyret i deres nye podcast “Bølgegang”. Lige nu er de i Santa Cruz på Tenerife.

Prioriter søvnen – det nytter ikke med to trætte sejlere, siger Maria og Jens, der giver syv gode råd

Forberedelserne er større inden sejlads i de kolde og ofte blæsende efterårsmåneder. Alligevel er besværet det hele værd, mener kæresteparret Maria Houlind og Jens Bollerup, der i efteråret har været i Sverige i en Hallberg-Rassy 43. De holder til i Aabenraa Marina. Sara Sulkjær har talt med…

Skonnerten "Neptun" af Marstal stævnet ud på jordomrejse - ny forening fra Ærø står bag projektet

Sømandsskabet, håndværket og den maritime kulturarv, er det foreningen "Neptun" forsøger at dyrke ombord på den 21 meter lange tyske skonnert. Skibet der oprindeligt blev bygget som lodsfartøj i Kiel, er nu stævnet ud på verdenshavene med en flok af gamle såvel som unge sømænd.

Maria og Jens var på ferietur under stormen: - Når man har en båd til skandinaviske forhold, skal man udnytte det

En middelvind på tyve sekundmeter og store bølger satte ikke en bremser for parrets efterårstur i deres Hallberg-Rassy 43. – I værste fald kunne vi have ladet båden ligge i Sverige, forklarer parret, der opfordrer flere sejlere til at drage på eventyr i ydersæsonen.

Opstand i langturs-miljøet: Bådejere nægter at efterleve krav og betale gebyr – nu opretter de nyt netværk for gaster

Flere bådejere vil ikke betale et gebyr på 500 kroner og efterleve de krav, som fra den 1. november er opstillet i netværket for gaster og langturssejlere, ”Gastegruppen”. Derfor går de nu deres egne veje. Det undrer administrator af ”Gastegruppen”, Felix Frost Gotthard.

Københavner-familie sejlet mod Caribien i deres Luffe 48 i ARC plus i blæst og høje bølger

Amalie, Jonas og deres tre børn har nu forladt Las Palmas og er på vej mod Kap Verde i 12 m/sek. og tre meter høje bølger. De sejler med ARC plus og du kan følge deres position via link i artiklen. Sidste uges dødsulykke ved Portugals kyst, præger familien inden afgang. Cille interviewer.