Gå til hoved-indhold

Flere tursejlere skal finde i havn på småøerne gennem nye ø-fortællinger

Nyt turismesamarbejde skal få flere tursejlere til de små øer. Det er nemlig noget ganske særligt. Gennem en række helt nye ø-fortællinger bliver der mange flere gode grunde til at sætte kursen mod ø-havnene og blive lidt længere på småøerne, fortæller FLID-havne.

Otte danskere på 51 fods sejlbåd ramte hval i Stillehavet - måtte i redningsflåde efter båden sank på et døgn

Alle otte danskere ombord er nu reddet og på vej mod Tahiti. Efterskaderne var så store at vandindtag ikke kunne stoppes, hvorefter besætningen på båden gik i redningsflåden. Kort efter sank Lulu. Foreningen Til Langtursejladsens Fremme redegør for fakta.

Nu er Spækhugger-angreb rykket nord på nær Shetlandsøerne - 72-årigs båd angrebet

Et spækhuggerangreb på en båd nær kysten til Shetlandsøerne i Skotland er blot en af hundredvis af lignende hændelser i de seneste år, der har forundret videnskabsfolk.

 

Solosejleren Sidse og hendes B31 blev overrasket af dårligt vejr på vej ind i Lysefjorden i Norge 

Sejlads i smukke men uforudsigelig fjorde er fascinerende for en dansk sejler, der er vant til noget mere bløde kurver på havbunden, men det er svært at ligge for anker i en fjord på 450 meters dybde. Eller finde læ af land, forklarer solo-sejleren fra Egå.

Store eventyr i en lille båd - Sidse fra Egå på vej mod Norge, Shetland og Færøerne i sin B 31

Sidse blogger atter for minbaad.dk. Efter forårets bådarbejde, klargøring og forberedelse er Anori og jeg endelig stævnet ud. Kursen er sat mod nord. Foran ligger knap to måneders langtur med kurs mod Norge, Shetland og Færøerne. 

Signe i Florida i kraftig vind: Stadig ikke muligt at sejle nordpå

Kraftige nordlige vinde forhindrer fortsat Signe og Henrik i at sejle fra Bahamas til Chesapeake Bay, så de er i stedet søgt syd om lavtrykkene til Florida, hvor orkansæsonen netop er startet. 

Cille blogger efter tur til Flakfortet: Man græder da ikke over en båd - eller hvad?

Familien Rosentoft fra København har taget hul på sommeren og den første sejltur bød på store følelser, da familien mødte deres tidligere hjem - Johanna, en Bianca 420 som var base for familiens to årige langtur over Atlanterhavet og tilbage. Cille Rosentoft fortæller ærligt.

40.000 sømil jorden rundt i en 43 fods sejlbåd - nu kommer Troels og Sanne Bækholm Ørnebjerg hjem til Svendborg

Familien Bækholm Ørnebjerg krydsede deres egne linje i torsdags, da de ankom til Cadiz. De har nu gennemført en jordomsejling og deler deres tanker med Minbaads journalist Cille Rosentoft. 8. juli sejler de ind til Svendborg efter fire års sejlads. Datteren Sally Lou skal i skole.

Signe på Bahamas: Det bedste sted at sejle i Caribien - som at ligge for anker i en swimmingpool

Signe Storr er vild med øen Little San Salvador i Bahamas, hvor parrets 30 fods sejlbåd, Capibara, lå for anker helt alene - ind til de fik besøg af et krydstogtskib og 1500 krydstogtgæster. Det er fjerde gang parret sejler i Bahamas, hvor der er 600 små øer og turkisblåt vand.

 

 

 

 

Sidse fra Egå har båden på land for at forberede sommerens sejladser og wire skiftes i rig

En båd hører til på vandet, men… en gang imellem må den jo en tur på land alligevel. Som de fleste liveaboards nok kan genkende, så er jeg ikke meget for at have båden på land. Ikke nok med, at det bådarbejde, der skal udføres er hårdt arbejde, samtidig er det også besværligt, når man jo netop bor…