Gå til hoved-indhold

10 gode råd til sejlads på Donaufloden: Tag på langtur i 14 dage for 15.000 kr.

En langtur behøver hverken at være dyr eller besværlig. På Donaufloden holdes prisen i bund, alt imens unikke bygninger, flotte landskaber og særegne kulturer passerer forbi.

19-årige Mathilda og far Thomas tager på tursejlads langs Donaufloden i fem meter lang båd

Langtur under fremmede himmelstrøg i egen båd. En drøm, der kan synes umulig at opfylde. Mathilda og forfatter Thomas Veber har knækket koden. Med en trailerbåd bag bilen fik far og datter det sejlereventyr, de havde drømt om på blot 14 dage.

Små sejlbåde: Maxi 68 kan det vigtigste, men er lidt langsom i let vejr

Svenskeren fra 1976 er en umådelig populær begynder- og familiebåd. Middelfart-sejler Bjarne Jensen bruger sin Maxi 68 som mand-og-konebåd. De gider ikke have andre med, hvis de skal overnatte. Der skal også være plads til bagagen.

Familien Riber sejler uden bagkant – nu kan du følge med i flot dokumentarserie

En familie på fire er draget på langtur. Hvor sejlturen, der startede i Kolding, fører hen, ved ingen - men du er inviteret med på eventyr. Følg sejlerfamilien gennem stærke strømsøer, fødselsdagsfejringer og en ærgerlig motorbrand.

Leonora og Sissel er endelig landet i eventyret efter en hård start med ødelagt forstag

Det er ikke nemt at realisere drømmene, når årene op til afgang har været pressede med en nattesøvn på i gennemsnit fem timer. Leonora Valentin og Sissel Therkildsen, der forlod København 9. juli, er nu kommet frem til Madeira med deres Beneteau 50. Se flot dykkervideo.

Sygdom forsinkede Henriette og Johnny to år - nu venter jul i Caribien

Ægteparret Duus Kirk fra Ishøj Havn skulle have forladt Danmark i 2021. En måned efter afgang fik Henriette konstateret leukæmi og skulle starte akut behandling. Nu er hun erklæret rask, og de har taget hul på eventyret i deres Beneteau 57.

Cille blogger: Sæsonen slutter og vi gør status - vi har sejlet for lidt

Denne sæson har vi sejlet for lidt. Det er nok den bedste beskrivelse af sæsonen, der er ved at være gået, blogger Cille Rosentoft.

Tre danske sejlerskoler og foreninger udvikler fælles tilbud til yachtskippere på tværs af Danmark

Kjøbenhavns Amatør Sejlklub K.A.S., Svendborg Sejlerskole og FTLF - Foreningen til Langtursejladsens Fremme vil samarbejde om yderligere udvikling af Yachtskipper 1-uddannelsen med etablering af en fælles Master Class for yachtskippere i Middelhavet.

21-årige Thor og Laurits fra Falster og Møn forsøger at tomle over Atlanterhavet - er nået til Frankrig

Eksperimentet som Thor Kingo Johansen og Laurits Kainø Jensen har sat sig for, ser ud til at have medvind. De er nået fra Klitmøller til Frankrig med kun 7 lift og har kun mødt gode mennesker. De skal nu til Portugal, hvor de håber på at finde en sejlbåd, som måske kan tage dem over Atlanterhavet.

Drama i Isefjorden - Sidse fra Egå fik problemer da bagbord undervant knækkede på hendes B31

Den 33-årige gymnasielærer Sidse er næsten lige kommet hjem efter sejltur solo til Færøerne, men man behøver ikke at sejle langt væk for at opleve drama. Det måtte Sidse og Anori - hendes B31 - sande i sidste weekend, hvor de var på kryds fra Nykøbing Sjælland til Holbæk.