Gå til hoved-indhold

Vagtskifte hos Danske Tursejleres ledelse - Sune Abelgren Olsen afløser Leif Nielsen

Danske Tursejleres forretningsfører gennem 13 år – Leif Nielsen – har i fuld enighed med bestyrelsen valgt at overlade den daglige ledelse til Sune Abelgren Olsen, der pr. 1. marts overtager roret og udnævnes til sekretariatschef.

Foreningen til Langtursejladsens Fremme hjælper med at matche båd og gast og mægler i konflikter

Hvis du er interesseret i enten at være gast på en båd eller selv at have gaster med, sætter vi i denne artikel fokus på de mange erfaringer, som Foreningen til Langtursejladsens Fremme, FTLF, har med gastesejlads på langtur. Her er Cilles første artikelserie om at gaste.

Signe i Caribien: Erfaringer fra Atlanten - nyt cockpittelt var et hit og meget andet

Signe og Henrik er efter 3100 sømil ankommet til Caribien efter 28 dages sejlads fra Las Palmas på Gran Canaria til Pointe-a-Pitre på Guadeloupe om bord på deres 30 fods sejlbåd Capibara. Signe ser tilbage på sejladsen: Hvad gik godt, og hvad skal ændres til det næste lange stræk?

Kæmpe udlængsel: 74-årige Hans Kokholm stikker af fra konen igen - Kap Horn skal rundes i en Ballad

Hans Kokholm fra Nykøbing i Limfjorden har atter en kæmpe lyst til at trodse de største have, skriver TV MidtVest i en reportage med tv-interview. I 2001 sejlede han på jordomrejse og var væk i fire år og to måneder. Konen var der stadig da han kom hjem.

Langturssejler Thomas Veber: Forårssejlads er som et godt smørrebrød – få tre gode råd

Bavaria 36-sejler Thomas Veber, der før har sejlet 120 sømil fra svenske Skanör til Marstal om foråret, giver her gode råd om at sejle tidligt eller sent på sæsonen, så måske skal din båd snart i vandet. Varmen er den afgørende nøgle til succes, hvis man skal opdage ydersæsonens charme.

Signe blogger over Atlanterhavet: Vi er i Caribien på 28 døgn trods motorproblemer

- Vi havde håbet på en lidt hurtigere tur over, men selvom vi måtte ligge og drive i tre dage pga. motorproblemer, er det stadig en rekord mod de 31 døgn, vi var om det sidst. skriver Signe Storr, der nåede at blive uvenner med sin mand under havnemanøvre uden motor.

 

Tysk tursejler: Danske havnepenge er blevet for urimeligt høje, nu sejler jeg til Polen i stedet

I efteråret mødte vi i polske Stettin, en tysk tursejler, Rudolf. Den 81-årige berliner havde i mange år sejlet til Danmark på ferie, men det gør han ikke længere pga. de høje priser i havneleje.

Sommertogt for singler til søs - togtleder søges

Det handler om fællesskab og eventyrlige naturoplevelser - og skulle kærligheden indfinde sig, er det bare et ekstra plus, men ikke togtets hovedformål, lyder det fra Danske Tursejlere, der arrangerer turen med Sejlerdating.dk.

Små sejlbåde: Maxi 68 kan det vigtigste, men er lidt langsom i let vejr

Svenskeren fra 1976 er en umådelig populær begynder- og familiebåd. Middelfart-sejler Bjarne Jensen bruger sin Maxi 68 som mand-og-konebåd. De gider ikke have andre med, hvis de skal overnatte. Der skal også være plads til bagagen.

Bådbranchens nestor Henrik Reese har bådnyheder med til Boat Show i Fredericia

Danmarks store indendørs bådudstilling er en uundværlig del af bådbranchens fødekæde, mener Henrik Reese, som præsenterer tre Danmarkspremierer. Forhandleren i Aabenraa har solgt både i mere end 50 år.