Gå til hoved-indhold

Cirka 28 både ligger under vandet i Rødvig Havn efter stormfloden - nu prøver man at finde dem - se dronevideo

- Der ligger omkring 28 både under vandet, som vi nu prøver at finde et sted. Molen er smadret, og de 15 bådhuse, som stod ude ved molen, er alle sammen totalt smadret. Resterne af dem er skyllet op på havnen, forklarer Kristian Olsen, bestyrelsesformand for Rødvig Havn, til TV 2 Kosmopol.

Havnefogeder: Sejlerne stod sammen under stormfloden – men nogen løb fra ansvaret

Sejlere og havnefogeder måtte komme nødstedte både til undsætning, da med-sejlere undlod at sikre deres båd før stormfloden. - Til sidst kunne jeg ikke risikere mit liv ved at gå ud på broerne, fortæller havnemester Ole Jensen fra Aabenraa. Her sank fem både, da vandet steg med 216 cm.

I Hesnæs Havn stoppede målingen af vandstanden, da den ramte 235 cm - se video med ødelagt havn og både

- Hesnæs Havn på Falster er ikke en havn længere, den er jævnet med jorden. Asfalten er brudt op, molen er væk, og broerne er forsvundet ud i havet. Der ligger ødelagte sejlbåde og motorbåde oppe på bredden, lyder det fra den hårdt ramte havn. TV-M interviewer i Hesnæs.

Svendborg slap nådigt gennem stormfloden, mens havne i Drejø og Skarø blev ramt

Det venter et større oprydningsarbejde på Skarø og Drejø, fortæller Christian Steffensen, havnemester i Svendborg, efter stormfloden. Der var blandt andet en flydebro, som havde lagt sig på land. En privat båd havde taget samme tur.

 

Vi skal regne med kraftig stormflod i de næste år og vandstanden vil gradvist stige, siger DMI

Selvom weekendens voldsomme begivenheder ifølge to forskere kun i marginal grad skyldes klimaforandringer, så skal vi være forberedte på højere vandstande og flere alvorlige oversvømmelser i fremtiden. Grunden til, at vandstanden stiger, er - ifølge eksperterne - at havene opvarmes.

 

Fortøjningerne sprænger i stormen, men det er bådejerens ansvar at passe på deres båd, siger havnefoged

Havnefoged Søren Lykke Sørensen i Horsens er på overarbejde for at sikre, at lystbådene ikke springer løs. - Bådene er enormt pressede, og fortøjningerne sprænger simpelthen, siger havnefogeden til TV 2 Østjylland. Sejlere køber nu stort ind af fendere og tovværk, erfarer Minbaad.dk.

 

Ledige bådpladser i Nordjylland - Minbaad.dk undersøger

Minbaad.dk har kontaktet syv havne på den nordjyske østkyst for at undersøge, om det er muligt at få plads til båden. Der er ledige pladser i to ud af seks kontaktede havne. Der er eksempelvis ikke plads i Skagen eller Aalborg i øjeblikket.

Debat om nedslidte både: - Naboen fem broer henne skal ikke blande sig i, hvordan jeg holder båd

Sejlere skal ikke pege fingre af andre sejlere, men i stedet tilbyde hjælp, hvis algerne på dækket bliver for mange. Det påpeger Bavaria 40-sejler Michael Sørensen i et debatindlæg.

 

 

Slidt er ikke altid OK - alger kan få konsekvenser for sikkerheden

- Nogle vælger at løbe en kalkuleret risiko med den generelle sikkerhed, forklarer lystsejlere til Minbaad.dk. Båden behøver ikke nødvendigvis være smuk, men den skal være i en sikkerhedsmæssig forsvarlig forfatning, understreger de.

Ingen ledige bådpladser på Bornholm - Minbaad.dk undersøger

Vi har tidligere bragt artikler om det store problem med manglende bådpladser i de danske lystbådehavne. Derfor har vi nu kontaktet syv havne på Bornholm for at undersøge, om det pt. er muligt at få plads. Svaret blev et nej, men i flere havne er der ingen på venteliste.