For 1.000 kroner kan du købe en betonklods til Rødvig Havns ødelagte mole
250 betonklodser skal sikre, at bådene i Rødvig ikke igen lander på havnens bund. Du kan hjælpe til. Ved at donere et beløb på 1.000 kroner køber du en klods og retten til at skrive dit navn i det højre hjørne.
Egå-sejler skyder Aarhus Kommunes krav om byggetilladelse ned: Lystbåde er ikke helårsboliger med matrikelnummer
- Det er rigtigt, at helårsboliger skal opfylde en lang række byggetekniske krav. Men lystbåde er ikke helårsboliger. Helårsboliger er stationære opførte boliger på et matrikelnummer. Lystbåde der anvendes til beboelse er midlertidige flytbare boliger uden bopælspligt, siger Egå-sejler Michael…
Måske slut med at bo på en lystbåd i Aarhus Kommune, der kræver at bådejerne skal søge om byggetilladelse
Bådejerne skal søge om byggetilladelse, som om deres båd var et hus på land. De har to år til at efterleve reglerne. Aarhus Kommune har skrevet til de 108 personer, der pt. er tilmeldt folkeregisteret med bopæl i en lystbådehavn, at en båd ikke kan benyttes som helårsbolig, skriver Aarhus…
Godt nyt fra Bøgeskov: Havnen kan tage imod gæster til sommer trods store skader efter stormfloden
Stormen i oktober får ikke lov at lukke gæstesejlerne ude af Bøgeskov Havn til sommer. Selvom færre sejlere kan kigge forbi, vil havnen være åben takket være den private indsamling.
Stilhed efter stormen Pia og 164 cm forhøjet vandstand i Holbæk - Malene og manden blev om bord
Blog. Malene Wilken og Lasse Jarl bor på en 55 fod skonnert. Da havnefogeden slukkede for strømmen havde vi hentet generatoren og en ekstra dunk benzin, som vi blev glade for, da strømmen på batterierne på et tidspunkt var ved at være godt nede.
Sidse forlod sin B 31 under Pia-stormen - Holbæk Marina står under vand
Det stormer og vandet står ind over molerne. Men min B 31 ligger heldigvis stadig godt fortøjret trods vandstandsstigningen på 1.64 meter. Havneanlægget i Holbæk står under vand, og der er ikke længere nogen sikker måde at nå frem til min båd Anori de næste par timer.
Fredag morgen: Vandstanden topper snart - højdespringer er indtil videre Hornbæk
Vandstanden stiger nu kraftigt og det bliver den ved med de næste timer. Værst ser det ud i Hornbæk, her står vandstanden på over 150 centimeter i forhold til normalt. Her forventes vandstanden at stige yderligere og nå op på omkring 165 centimeter over normalen mellem klokken 10 og 11.
Storm og højvande rammer ikke helt samtidig - et held for havnene og sejlerne, siger FLID-havnes direktør
- Det ser ud til at Pia vil går hårdt udover Sjællands Nordkyst, som Gilleleje, Hundested, Odden, lyder det fra FLID-direktør Jesper Højenvang, som håber at DMIs prognoser holder stik med at først kommer stormen i dag torsdag frem til kl. 4 i nat, mens højvandet topper fredag aften.
Fjordene i Roskilde, Holbæk og Odense bliver især ramt - havnemester rådgiver om hvad bådejerne skal gøre
Flere steder kan vi komme ud for 20-årshændelser, især i Roskilde, Holbæk og Odense Fjord. Generelt vil kyster ud mod Kattegat, de nordlige dele af Lillebælt, Storebælt og Øresund blive ramt. Få her opskrift fra havnefoged på hvad du skal gøre med båden når Pia rammer.
Travlhed i havne - gør klar til stormende Pia og højvande - Vikingeskibsmuseet i Roskilde venter 184 centimer højvande
Vikingeskibsmuseets beredskab forbereder sig på højvande op mod 184 centimeter. Kun efter stormen Bodil i 2013 har vandet i fjorden stået højere, end det kommer til aftenen før lillejuleaften.