Gå til hoved-indhold

Bøgeskov Havn har skader for to millioner kroner - men 70 havne dækkes ikke af Stormflodsloven

Formand for Bøgeskov Havn, Lars Honoré, oplevede også skader i forbindelse med stormfloden. Havnen har skader for to millioner kroner, som ikke er dækket af Stormflodsloven. Det er på trods af, at havnen ikke kunne have forsikret sig bedre. TV 2 Fyn har talt med 70 havne, der er ramt.

 

Lystbåde i Rødvig er knækket i to dele: - De er fuldstændig totalsmadrede

De omkring 17 både, der sank under stormfloden i Rødvig Havn, kommer næppe på vandet igen. Det fortæller havnefoged Lars Olsen, der her giver en status på oprydningsarbejdet i den hårdt ramte havn.

Motor-sejler fik totalskadet motorbåd til 2,6 mio. kroner under stormflod - nu skyder han på Sønderborg Marina

Ejeren af den forliste motorbåd, der drev ind ved strandområde på Dybbøl-siden, mener han blev ladt i stikken under stormen. - Vi gjorde, hvad vi kunne i det farlige vejr, siger havnemester Klaus Brock i lystbådehavnen til JydskeVestkysten.

Vi skal have højere og stærkere moler og bedre sikring af flydebroer, siger sejler efter stormfloden

Tonny Henriksen fra Skovshoved Havn fortæller videre:- De enkelte bådejere skal blive bedre til at sikre deres både. For mig betyder det dobbelte fortøjninger med gummikødben og sikring mod skamfiling samt det rigtige tovværk - og gammelt skødetov er ikke det rigtige tovværk.

Sådan så Sønderborg Lystbådehavn ud fra luften dagen efter stormfloden, hvor cirka 10 både sank

Sejler Anders Jorsal sendte en drone i vejret og tog også fotos af Sønderborg Lystbådehavn, hvor vandet steg over to meter. - Otte-tolv både fandt vej til havnebunden, mens to både blev skubbet ud af havneindløbet. Den ene blev fundet to sømil væk, fortæller havnechef Klaus Brock fra Sønderborg.

Tempo Bådsalg sikrede 48 både under stormfloden, da de forlængede pæle med kloakrør, der holdt flydebro på plads

Flydebroer viste sig under stormfloden i oktober 2023 at være falsk tryghed, da vandstanden betød, at flydebroer gik over træpælene og rev sig løs. Men hos en bådforhandler brugte man kloakrør i plastik til at forlænge træpælene, og da blev en flydebro med 48 både på plads.

 

Cirka 28 både ligger under vandet i Rødvig Havn efter stormfloden - nu prøver man at finde dem - se dronevideo

- Der ligger omkring 28 både under vandet, som vi nu prøver at finde et sted. Molen er smadret, og de 15 bådhuse, som stod ude ved molen, er alle sammen totalt smadret. Resterne af dem er skyllet op på havnen, forklarer Kristian Olsen, bestyrelsesformand for Rødvig Havn, til TV 2 Kosmopol.

Havnefogeder: Sejlerne stod sammen under stormfloden – men nogen løb fra ansvaret

Sejlere og havnefogeder måtte komme nødstedte både til undsætning, da med-sejlere undlod at sikre deres båd før stormfloden. - Til sidst kunne jeg ikke risikere mit liv ved at gå ud på broerne, fortæller havnemester Ole Jensen fra Aabenraa. Her sank fem både, da vandet steg med 216 cm.

I Hesnæs Havn stoppede målingen af vandstanden, da den ramte 235 cm - se video med ødelagt havn og både

- Hesnæs Havn på Falster er ikke en havn længere, den er jævnet med jorden. Asfalten er brudt op, molen er væk, og broerne er forsvundet ud i havet. Der ligger ødelagte sejlbåde og motorbåde oppe på bredden, lyder det fra den hårdt ramte havn. TV-M interviewer i Hesnæs.

Svendborg slap nådigt gennem stormfloden, mens havne i Drejø og Skarø blev ramt

Det venter et større oprydningsarbejde på Skarø og Drejø, fortæller Christian Steffensen, havnemester i Svendborg, efter stormfloden. Der var blandt andet en flydebro, som havde lagt sig på land. En privat båd havde taget samme tur.