Gå til hoved-indhold

Politikerne vil give københavnerne fri badning i byens havn - vandvid, siger sejler

Et politisk flertal arbejder for at indføre fri badning i Københavns Havn. Men det vil føre til ”det glade vanvid”, mener udlejer af sejlskib. - Vi får et havnebad og ikke en havn, siger han.

Spændende bud på Københavns nye havn - Prøvesten Syd

To havnebassiner med plads til i alt 700 både. To Husbådehavne med 100 pladser. Store områder med plads til rekreative aktiviteter på vand og sejlerskoler for børn. Arkitektfirmaet Hasløv og Kjærsgaard har et bud på, hvordan en ny blå/grøn lystbådehavn kan placeres på Prøvesten Syd.

Juelsminde Havn kåret som Årets Havn 2022 for anden gang på 10 år

Siden 2008 har Danske Tursejlere været vært for konkurrencen årets Havn i tæt samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og Minbaad.dk. Ny pris .Årets Skulderklap gik til Brejning Lystbådehavn.

 

Havnemester i Kerteminde forebygger konflikt mellem sejlere og nye beboere

Sejlerne larmer, især deres master, mener beboere i mange havne. I Kerteminde gør man noget ved det. - Vi har jo set på andre havne, at der kan opstå problemer med naboskabet mellem beboere og sejlermiljøet, siger havnemester Søren Therkelsen til Fyens Stiftstidende.

Fortøjninger knækker som sytråde - 15 både skadet i Horsens Marina efter højvande og stormende pålandsvind

Vinden var torsdag stik øst, så den kunne få frit løb ind igennem fjorden. Det resulterede i meterhøje dønninger ind over kajen, fortæller Horsens Folkeblad, der både har filmet og taget billeder af de pressede både.

Pas på din båd: 25,4 meter i sekundet er målt på Als og der er forhøjet vandstand

Det kraftigste vindstød er blevet registreret ved Kegnæs på det sydlige Als. Her er der onsdag formiddag målt et vindstød på 25,4 meter i sekundet, hvilket svarer til storm. Med en vindretning fra østlig retning presser det vandet fra Østersøen ind i de indre danske fjorde.

Kaløvig vinder Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris for bl.a. vandkvalitet i havnen og affaldssortering

Højtryksrensning af både er fx ikke tilladt på Kaløvig Havn. Alt spildevandet fra afvaskningen ledes direkte gennem en olieudskiller og et stort sandfangsdræn, inden det ledes ud i spildevandssystemet. Vaskepladsen er godkendt af Aarhus Kommune. Se klubbens fire punkter.

Stor kranbil med båd i kranen vælter ned over en anden båd i Kulhuse Havn

- Da vi har båd nr. fem hængende i kranen, og den skal drejes på plads ind i stativet, får kranen overbalance og begynder at tippe, båden lander i en anden båd som allerede er placeret i sit stativ, og derefter lander kranen oven på begge både, forklarer havnefoged Ivan Pedersen.

Margretheholm Havn med 720 bådejere spærres inde fra april 2023 med særlige åbningstider og støjhelvede

350 store lastvogne vil hver dag fra april 23 passere frem og tilbage på den nye bro, der i mange år skal køre 69 millioner tons jord til Lynetteholm, en ny bydel i København. - Ud over støjen får vi begrænset åbningstider, siger ildsjæl Klaus Schlichter i video-interview. Opdateret 26.10.

Juelsminde: En af Danmarks mest besøgte lystbådehavne søger ny havnechef

Drømmer du om en hverdag på havnen? Juelsminde Havn og Marina er på jagt efter en mand eller kvinde, der kan vedligeholde havnen og servicere sejlere og erhvervskunder.