Gå til hoved-indhold

Ny Arcona 345 med mere sejlareal flyder til juni

Arcona 345 har mere sejlareal end lillesøsteren Arcona 340, der er tegnet af Arcona-designer Stefan Qviberg, som døde i 2018. Hvem, der har slået stregerne til den nye model, der først flyder til juni. Artikel opdateret 13.1.20

 

X-Yachts viser et hav af både på boot - standen er på 650 kvadratmeter

Danmarks største lystbådeværft er selvfølgelig på verdens største bådmesse fra 18. januar. Læs her om de mange modeller, som X-Yachts disker op med i Düsseldorf. Seks mand har i en uge arbejdet med at stille standen op.

Jens Quorning: Dragonfly 40 er til det modne publikum

Trimaranen fra bådværftet ved Skærbæk har fokus på luksuriøs sejlads med en enkel og bekvem håndtering som eksempelvis fire el-spil. Dragonfly 40 vises frem på boot-udstilling i Düsseldorf den 18. januar 2020. Direktør Jens Quorning forklarer.

Bådhandler Reese: Nye sejlbåde er ikke steget væsentligt i pris siden 2005

Der sælges få nye sejlbåde i Danmark, men én af forhandlerne, det lykkedes for, var Reese Marin, der i 2019 solgte nye både fra Dehler, Moody og Hanse. - Nye både i dag koster stort set det samme som i 2005, men nu er bådene mere moderne og bredere, siger Henrik Reese.

Skibsdesigner Arne Borghein har tegnet sin sidste båd

Danmarks mest produktive skibsdesigner, Arne Borghegn, er død, 76 år gammel. - Arne Borghegns arbejde med skibene var i bund og grund hans hobby hele livet igennem, skriver journalist og sejler Steen Guttknecht i en nekrolog.

Volden fra pirater eskalerer ud for Vestafrika

Tidligere var det hovedsagligt pirater i Adenbugten, der stjal opmærksomheden. Nu er fokus i stedet rettet mod Afrikas vestkyst og ikke mindst Guineabugten, hvor flere voldelige piratangreb har fundet sted.

Klappen er gået ned for Sund & Bælt i Guldborgsund

- Transportministeriet går mod Sund & Bælts ønske om at svejse Frederik den IX's bro over Guldborgsund fast. Dermed er forvirring om broens fremtid stadig intakt, siger Leif Nielsen, forretningsfører i Danske Tursejlere i et læserbrev.

Sejlsporten i fokus på Heden - se fotograf Brøggers bedste skud fra Sport 2019

Selvom priserne sejlede forbi Rindom og træner Wojewski, fik publikum vind i håret, når de største øjeblikke fra sejlsportens 2019 tonede frem på Boxens videoskærme. Se showet fra fotografernes balkon, hvorfra den erfarne Peter Brøgger skød skarpt med sit kamera.

Transportministeriet: Frederik IX’ bro i Guldborgsund skal være en klapbro

Mørke skyer letter måske i Guldborgsund. I forbindelse med anlæggelsen af den nye Femern-forbindelse skal Frederik IX’ bro udbygges til en dobbeltsporet elektrisk jernbane - og ifølge anlægsloven fra 2015 skal broen også efter udvidelsen være en klapbro.

Katamaran eksploderer i Puerto Rico - to sejlere dræbt

Et amerikansk ægtepar mistede livet nytårsaften, da deres 42 fod lange katamaran brød i brand. Få link til videoklip.