Gå til hoved-indhold

Lær om radarer hos Furuno på én aften

Furuno holder i marts atter radarkursus for lystsejlere med begrænsede eller få forkundskaber i radarteknologi. Der vil også være gennemgang af AIS og fx elektroniske søkort.

Bøje: Niels Jeppesen – fra outsider til … (1)

Vi har en 78 fods X8 på tegnebrættet og forhandler med to potentielle kunder. Det ville være spændende en dag at komme op i Super Yacht ligaen, fortæller Niels Jeppesen fra X-yachts i samtale med Bøje.

Dansk 5.5 meter klar ultimo marts

Bådebygger Jørgen Jensen og designer Johan Joensen har travlt. De skal gøre Jesper Banks NewNordic 5.5 meter klar til VM i Skovshoved. Skroget er færdigt og båden får dæk på i den her uge.

Mini-guide fra ny sejler: Sådan kommer du i gang

Sejlerskole, internettet og en masse køretimer rundt i landet. Henriette Jensen, som selv købte sin første båd sidste år, deler her ud af sine erfaringer.

Teenagedrøm bag verdens største plastik-indsamlingsprojekt

Ved at udnytte havstrømme kan den unge hollænder Boyen Slats fjerne over halvdelen af den største plastiksamling i Stillehavet. Et projekt, der startede som en skoleopgave.

Tempo Bådsalg giver råd til HHX-elever

20 studerendende hørte om praktisk erfaring med handel i Ishøj. - Her fik de også indblik i, hvad de kan bruge en del af deres løn til, når de når så langt…, fortæller bådhandler, Henrik Jørgensen.

16.000 frivillige beskytter havet - skal du være med?

Sejlere vil kæmpe for et bedre miljø til søs og har meldt sig som ”Havmiljøvogtere”. Dermed deltager de aktivt i kampen mod skrald fra bl.a. erhvervsskibe. Sara Sulkjær taler med forsvaret.

Åbent Hus hos Nordship og Faurby i weekenden

Se de tre mærker Nordship, Nordic Cruiser og Faurby under bygning ved Åbent Hus på Fabriksvej 5 i Lunderskov ved Kolding. Allerede i dag fra kl. 14 åbner værftet for publikum. Se video.

Sømandens Mount Everest opdaget for 400 år siden

Hollandsk navigatør Willem van Schouten var manden der for sit rederi opklarede rute syd om Sydamerika. Solo-sejler Christian Liebergreen forklarer om sin runding.

Bøje: Bjørn Olsen – den tillidsfulde mester (2)

- Jeg drejede til den forkerte side – men i sidste øjeblik, meget sidste øjeblik lykkedes det. Jeg håber ikke, at Bjørn så det, blogger Bøje Larsen, som fik lov at sejle både til Olsen-værftet.